18 en 19 september Pompoenfestival in Jellum

18 en 19 september Pompoenfestival in Jellum

Publicatiedatum: 1 juli 2010
Tekst: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Noteer nu alvast in uw agenda:

Een sfeervolle en bijzondere najaarsmarkt treft u aan tijdens het jaarlijkse Pompoenfestival in Jellum.
Een sfeervolle en bijzondere najaarsmarkt treft u aan tijdens het jaarlijkse Pompoenfestival in Jellum.

JELLUM (NL) – Een sfeervolle en bijzondere najaarsmarkt treft u aan tijdens het jaarlijkse Pompoenfestival in Jellum. Dit typisch Friese dorpje ligt 8 km ten zuidwesten van Leeuwarden, aan de weg tussen Deinum en Weidum. Het ondergaat in het weekend van 18 en 19 september 2010 een ware metamorfose. Overal verschijnen er pompoenen in mooie kleuren en vreemde vormen.

Het Pompoenfestival is een activiteit van Atelier ’t Hegedykje uit Jellum. Tegen de achtergrond van karakteristieke gebouwen en een weids landschap presenteren kunstenaars en creatieve handwerklieden hun producten. Dat het evenement deels in particuliere tuinen plaatsvindt maakt het uniek. De pompoenen en de eigenzinnige kraamhouders geven de vele bezoekers van Pompoendorp Jellum inspiratie. Het festival wordt voor de 12e keer gehouden en trekt ieder jaar duizenden bezoekers.

Hek van de dam…

Een sfeervolle en bijzondere najaarsmarkt treft u aan tijdens het jaarlijkse Pompoenfestival in Jellum.

Er is veel te beleven tijdens het Pompoenfestival. In de mozaïektuin van Atelier ’t Hegedykje zijn vele zitjes, zodat u kunt neerstrijken om te genieten van pompoengerechten en aangename klanken, met zicht op de bloeiende borders. Voor kinderen zijn er diverse activiteiten, zoals het uithollen van pompoenen. Voor het eerst zijn er demonstraties met het drijven van schapen.

Verspreid over het dorp vindt u kraampjes met allerlei zelfgemaakte producten voor huis en tuin, zoals beelden, keramiek, sierraden, kinderkleding en aquarellen. Brocante ontbreekt evenmin. Ideële organisaties verkopen artikelen voor het goede doel. Kwekers brengen hun bloeiende najaarsplanten en bloembollen. Er zijn naar verwachting 80 kramen.

Openingstijden

Pompoenfestival in Jellum.

Openingstijden: zaterdag 18 en zondag 19 september van 10 tot 17 uur. De toegang is gratis. Parkeren is mogelijk op speciaal ingerichte terreinen in de nabije omgeving van het festival. Bezoekers ontvangen in ruil voor hun parkeerbewijs een gratis pompoen bij de Pumpkin’ Mc Drive.

Meer informatie vindt u op www.pompoendorp.nl en www.atelierhegedykje.nl

Weekendje weg in de buurt van Jellum? Kijk op www.hollandholidayhotels.nl en www.hollandbedandbreakfast.nl