Albert Hendriks: “Friesland meest actieve provincie in Duitsland”

Albert Hendriks: “Friesland meest actieve provincie in Duitsland”

Publicatiedatum: 1 februari 2013
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Friesland Holland alweer druk met Boot Düsseldorf 2014

Op de voorgrond Antje (links) en Theo Speerstra, beheerders van bungalowpark De Pharshoeke uit Heeg, midden in hal 14, één van de twee toerismehallen. Dit jaar staan er meer Friese bungalowparken op Boot: Marinapark Tacozijl uit Lemmer, Landal West-Terschelling, Tusken de Marren uit Akkrum en het reeds genoemde park De Pharshoeke. Links in het midden de stand van Aphrodite Sailing Cruises uit Stavoren, rechts de stand van Zijda Yachting uit Sneek. Rechts op de achtergrond een Lemsteraak in motorjachtuitvoering van Heech by de Mar uit Heeg.
Op de voorgrond Antje (links) en Theo Speerstra, beheerders van bungalowpark De Pharshoeke uit Heeg, midden in hal 14, één van de twee toerismehallen. Dit jaar staan er meer Friese bungalowparken op Boot: Marinapark Tacozijl uit Lemmer, Landal West-Terschelling, Tusken de Marren uit Akkrum en het reeds genoemde park De Pharshoeke. Links in het midden de stand van Aphrodite Sailing Cruises uit Stavoren, rechts de stand van Zijda Yachting uit Sneek. Rechts op de achtergrond een Lemsteraak in motorjachtuitvoering van Heech by de Mar uit Heeg.

DÜSSELDORF (D) – Deelname aan Europa’s grootste indoor watersporttentoonstelling, Boot in Düsseldorf (19-27 januari 2013, 226.300 bezoekers), is voor het bureau voor toerisme Friesland Holland en de meeste participanten die een standunit hadden gehuurd op de Friesland Holland-pleinen, voorspoediger verlopen dan verwacht. Dat kwam mede door de sterk gekrompen presentatie van concurrent Oost-Duitsland — bezuinigingen door de overheid waren daar debet aan — en de totale afwezigheid van alle andere Nederlandse watersportprovincies.

“De hele hal 14 leek een Frieslandhal, allemaal pompeblêden,” zegt directeur Albert Hendriks die in een andere hal, de motorbotenhal, opereerde onder de naam ‘Holland Yachts & Boats’. “Ook daar waren de Friese werven positief, al fietste niemand naar huis met een koffer met orders en geld van rijke Russen. In de toerismehal werden wel direct zaken gedaan, met name door klipperschippers en zeiljacht- en motorjachtverhuurders. Zij die goed scoorden hebben zich nu alweer aangemeld voor Boot 2014. Velen hebben interesse voor onze nieuwe Holland Holiday Show met een informatie- en entertainmentbühne. Er komt ook een bootcharterpromenade. We gaan nog meer gasgeven. Beursorganisatie Messe Düsseldorf biedt me nog meer mogelijkheden, vooral als het om entertainment gaat. Vroeger kon en mocht niks, maar de nieuwe projectleiding is jong en staat open voor innovatieve interactieve concepten. Ik wil graag meer charterboten en zeilsimulators, een groot beeldsscherm, bliksemsnelle presentaties en een mooie zangeres op het podium onder het mom van ‘In Friesland beleef je wat!’. Ik hoop dat de provincie en watersportgemeenten een duit in het zakje willen doen. Infotainment met echte boten is duur. Vooral het transport en de verblijfskosten hakken erin. Düsseldorf is een dure stad, de Messe is ook duur, maar daar staat wel wereldwijde topmarketing tegenover. De beursorganisatie verdient overigens haar geld niet met Boot, wat veel watersportbedrijven denken, maar met industriebeurzen. Kijk maar in hun jaarrapporten.”

De Lemsteraak in motorbootuitvoering van Heech by de Mar was dé grote publiekstrekker in hal 14. De derde man van links, in het shirt met een logo, is Harrie Koekebakker, één van de twee eigenaren van platbodembouwer en –verhuurder Heech by de Mar in Heeg. Landal West-Terschelling en bungalowpark Tusken de Marren waren voor het eerst op Boot Düsseldorf. De toerismehallen van de watersporttentoonstelling doen sterk denken aan de Vakantiebeurs in Utrecht.

De Lemsteraak in motorbootuitvoering van Heech by de Mar was dé grote publiekstrekker in hal 14. De derde man van links, in het shirt met een logo, is Harrie Koekebakker, één van de twee eigenaren van platbodembouwer en –verhuurder Heech by de Mar in Heeg.

 

Landal West-Terschelling en bungalowpark Tusken de Marren waren voor het eerst op Boot Düsseldorf. De toerismehallen van de watersporttentoonstelling doen sterk denken aan de Vakantiebeurs in Utrecht.
Het bureau voor toerisme Friesland Holland stond midden in hal 14, de duurste, maar ook de best bezochte locatie. Eén van de infocenters stond in het brede gangpad van hal 14 naar hal 13 en 15. De stand van VVV Heeg met bungalowpark De Pharshoeke en platbodemverhuurder Varksip als participanten.

Het bureau voor toerisme Friesland Holland stond midden in hal 14, de duurste, maar ook de best bezochte locatie. Eén van de infocenters stond in het brede gangpad van hal 14 naar hal 13 en 15.

 

De stand van VVV Heeg met bungalowpark De Pharshoeke en platbodemverhuurder Varksip als participanten.
Zeil- en motorjachtverhuurder Ottenhome Heeg uit Heeg had samen met Waterland Yachtcharter uit Monnickendam, eigendom van de Fries Jan Zetzema en zijn vrouw Trees, een grote stand van Friesland Holland. Ottenhome had één van haar nieuwe Bénéteaus, gekocht van importeur Arthur van der Werff uit Stavoren (Nautisch Kwartier), meegenomen. Manager Jan IJben van Ottenhome begeeft zich nu met een zestal Bénéteaus ook in het luxere middensegement van de zeilbootverhuur. “Het tonen van een luxe zeiljacht werkte voor ons heel goed. Men kent ons vooral als valken en Fox’en-verhuurder. Ze zeiden allemaal: hé, hebben jullie ook zulke grote jachten. We hebben goede zaken gedaan.” Zeil- en motorjachtverhuurder Ottenhome Heeg uit Heeg had samen met Waterland Yachtcharter uit Monnickendam, eigendom van de Fries Jan Zetzema en zijn vrouw Trees, een grote stand van Friesland Holland. Ottenhome had één van haar nieuwe Bénéteaus, gekocht van importeur Arthur van der Werff uit Stavoren (Nautisch Kwartier), meegenomen. Manager Jan IJben van Ottenhome begeeft zich nu met een zestal Bénéteaus ook in het luxere middensegement van de zeilbootverhuur. “Het tonen van een luxe zeiljacht werkte voor ons heel goed. Men kent ons vooral als valken en Fox’en-verhuurder. Ze zeiden allemaal: hé, hebben jullie ook zulke grote jachten. We hebben goede zaken gedaan.”

Zeil- en motorjachtverhuurder Ottenhome Heeg uit Heeg had samen met Waterland Yachtcharter uit Monnickendam, eigendom van de Fries Jan Zetzema en zijn vrouw Trees, een grote stand van Friesland Holland. Ottenhome had één van haar nieuwe Bénéteaus, gekocht van importeur Arthur van der Werff uit Stavoren (Nautisch Kwartier), meegenomen. Manager Jan IJben van Ottenhome begeeft zich nu met een zestal Bénéteaus ook in het luxere middensegement van de zeilbootverhuur. “Het tonen van een luxe zeiljacht werkte voor ons heel goed. Men kent ons vooral als valken en Fox’en-verhuurder. Ze zeiden allemaal: hé, hebben jullie ook zulke grote jachten. We hebben goede zaken gedaan.”

 

Hij is chemisch ingenieur, maar liever klipperschipper: Ir. Jan Koopmans van Friesland Charter uit Jirnsum in de stand van Holland School Travel, een formule van Friesland Holland. Info www.hollandschooltravel.nl Koopmans is ook voorzitter van de FRO (Friese Rondvaart Ondernemingen). Zijn zus en compagnon Renske, eveneens schipper en ooit stuurman op de Rijn, was ook op Boot Düsseldorf. Jan en Renske, gespecialiseerd in schoolreizen en bedrijfsuitjes, waren aangenaam verrast over Boot Düsseldorf. RR Yachting uit Workum (op de foto eigenaar Ralf Bredtmann uit Wuppertal) stond met bungalowparken en de zeilscholen van Vinea op het Friese Meren-plein. Aan de overkant de stand van Gouden Friese Wouden met de Turfroute, voor het eerst op Düsseldorf.

Hij is chemisch ingenieur, maar liever klipperschipper: Ir. Jan Koopmans van Friesland Charter uit Jirnsum in de stand van Holland School Travel, een formule van Friesland Holland. Info www.hollandschooltravel.nl Koopmans is ook voorzitter van de FRO (Friese Rondvaart Ondernemingen). Zijn zus en compagnon Renske, eveneens schipper en ooit stuurman op de Rijn, was ook op Boot Düsseldorf. Jan en Renske, gespecialiseerd in schoolreizen en bedrijfsuitjes, waren aangenaam verrast over Boot Düsseldorf.

RR Yachting uit Workum (op de foto eigenaar Ralf Bredtmann uit Wuppertal) stond met bungalowparken en de zeilscholen van Vinea op het Friese Meren-plein. Aan de overkant de stand van Gouden Friese Wouden met de Turfroute, voor het eerst op Düsseldorf.