Alve Marren in de voetsporen van de Elf Steden


Publicatiedatum: 31 december 2009
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.frieslandhollandnieuws.nl

Carnaval in Friesland in juni
Alve Marren in de voetsporen van de Elf Steden
Presteren en stempelen op diverse routes

HEEG (NL) – Op 18, 19 en 20 juni 2010 organiseert de bij VVV Wymbrits in Heeg kantoorhoudende Stichting Elfmeren Evenement een groot sportief en cultureel spektakel rond de elf Friese meren: de Alve Marren. De organisatie probeert een graantje mee te pikken van de Elfsteden-hype.

Gerard Haitsma van hotel en jachthavens GalamaDammen doet de promotie van de Alve Marren manifestatie.
Klik op foto voor vergroting

Woordvoerder Gerard Haitsma, in het dagelijks leven sales-manager bij hotel-jachthavens GalamaDammen in Koudum: “Het is een breed en divers evenement voor de sporter die uitdaging zoekt en de recreant die wat meer tijd heeft. Meedoen doe je voor de eer en voor de stempels in het monsterboekje. Ambitie voor het eerste jaar is 10.000 deelnemers en 10.000 bezoekers.”

Vijf sportdisciplines
Dat er volop gevaren kan worden op de Friese meren is alom bekend. Alve Marren wil met het evenement met een groot aantal routes en tochten op het gebied van paardensport, fietsen, skeeleren, wandelen en varen laten zien dat Friesland meer te bieden heeft. Voor de sportfanaten is er een fietstoertocht van 120 kilometer, een skeelertocht van 150 kilometer of een hardloopwedstrijd over 11 en 22 km. Er is een tweedaagse paardenrit die start in Cornwerd bij de Afsluitdijk, en die via een overnachting in Heeg voert naar Harich in Gaasterland. Voor de watersporters zijn er vaarroutes voor sloepen, motorboten, open boten, kajuitzeiljachten en kano’s. Wandelaars kunnen hun hart ophalen met diverse wandeltochten en historische stadswandelingen. Ook minder valide mensen kunnen via speciale routes deelnemen aan de Alve Marren. Langs de routes en in de dorpen worden veel culturele festiviteiten en gezinsactiviteiten georganiseerd. “Heel Zuidwest Friesland bruist medio juni 2010,” verwacht Haitsma.

Info: www.alvemarren.nl
Info: www.galamadammen.nl
Tourist information: www.frieslandholland.nl
Meer nieuws: www.friesland-holland-nieuws.nl
Fries Nieuws: www.frysknijs.nl