Astrid Nijgh pakt de rode draad weer op

 

Publicatiedatum: 17 juli 2009
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.frieslandhollandnieuws.nl

Astrid Nijgh pakt de rode draad weer op
Recycling van ‘Ik doe wat ik doe’

LEEUWARDEN (NL) – Zangeres Astrid Nijgh (60, geboren op 16 april 1949) die ooit in Leeuwarden in de wijk Snakkerburen in een woonark woonde en nu in het Noord-Hollandse Castricum, wil met de opbrengst van een ‘Ik doe wat ik doe’-achtige hit de prostitutie nieuw leven inblazen. Pardon, de vakbond De Rode Draad moet gereanimeerd worden.

Journalist Albert Hendriks (55, geboren op 21 november 1953) interviewde Astrid Nijgh 36 jaar geleden voor de Ubbo Emmius-krant van de gelijknamige lerarenopleiding in Leeuwarden en Groningen. Dat probeert Frysk Nijs boven water te halen.

De remake van ‘Ik doe wat ik doe’, waaraan ook het Zeedijkkoor ‘De meisjes van plezier’ een bijdrage heeft geleverd, ligt binnenkort in de winkel. Ex-prostituee Metje Blaak, het gezicht van de Stichting De Rode Draad, hoopt dat het gerecyclede liedje naar de top van hitlijsten tippelt. Er komt ook een Duitstalige versie, waarschijnlijk bedoeld voor de Duitsers op het Castricumse strand en de Wallen. We zijn nieuwsgierig naar de vertaling. Misschien is ‘Ik doch wat ik doch’ iets voor het Friestalige Twarres, dat ook weer opgestart wordt. Leeuwarden en een paar andere Friese Elfsteden hebben per slot van rekening ook wallen.

Info: www.astridnijgh.nl

www.elfstedenroute.nl