Beleef het nieuwe elektrisch varen tijdens opstapdagen!

Beleef het nieuwe elektrisch varen tijdens opstapdagen!

Publicatiedatum: 13 april 2012
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Friesland Holland e-sloep arrangementen

EARNEWÂLD (NL) – Net als elektrische auto’s worden elektrische boten ook snel steeds beter: grotere actieradius en veel minder storingen. Daarom stimuleert de provincie Fryslân meer dan ooit het elektrisch varen met subsidies en routes, speciaal voor elektrische boten. Het bureau voor toerisme Friesland Holland heeft aan deze routes mooie hotel+e-sloep-arrangementen geknoopt.

Sailing Point in Terherne verhuurt elektrosloepen, door het bedrijf zelf gemodificeerd tot een zo goed als storingsvrije e-boat die acht uur kan varen zonder bij te laden.

De wijde moeraswereld tussen Leeuwarden en Drachten verkennen kan met een e-boat van Ulbe Postma van verhuurbedrijf De Alde Feanen, leverancier van sloepen voor Friesland Holland sloepvakanties. info: www.sloepvakanties.nl/

Sailing Point in Terherne verhuurt elektrosloepen, door het bedrijf zelf gemodificeerd tot een zo goed als storingsvrije e-boat die acht uur kan varen zonder bij te laden.
De wijde moeraswereld tussen Leeuwarden en Drachten verkennen kan met een e-boat van Ulbe Postma van verhuurbedrijf De Alde Feanen, leverancier van sloepen voor Friesland Holland sloepvakanties. www.sloepvakanties.nl

Tijdens onderstaande evenementen kunt u een gratis en geruisloze proefvaart maken:

Zaterdag 21 april: Opening havengebouw, Aldtsjerk
Zaterdag 28 & zondag 29 april: Proefvaardagen, Heeg
Zaterdag 19 mei: E-akwadukten race tijdens de Reuzedei, Akkrum
Zaterdag 26 mei: Watersportdag, Earnewâld
Zaterdag 23 juni: Sail Kollum

Subsidie en speciale routes

Fryslân is de proeftuin voor het elektrisch varen. Provincie Fryslân stimuleert het elektrisch varen met subsidieregelingen voor de aanschaf van laadpalen. Ook is er een subsidie voor het ombouwen van verhuurboten. Daarnaast komen er drie routes speciaal voor elektrische boten.

Het Friese Merenproject werkt al enige tijd samen met de Stifting Elektrysk Farre Fryslân (SEFF), het bedrijfsleven, kennisinstituten en andere overheden om elektrisch varen te stimuleren. Er varen inmiddels 440 elektrische boten rond in de provincie. Ook zijn er zo’n 50 oplaadpunten in jachthavens en andere plaatsen aan het Friese vaarwater. De opstapdagen worden georganiseerd door de Provincie Fryslân en het SEFF.

Aanmelden voor de opstapdagen? Kijk op www.seff.nu

Vaararrangementen met een elektrische sloep: http://www.frieslandhollandtravel.nl/bootvakanties/sloep-hotel-vakanties