Boergondisch Fryslân: Dineren in de stal, de wei of in de schuur

Boergondisch Fryslân: Dineren in de stal, de wei of in de schuur

Publicatiedatum: 5 mei 2011
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

 

Boergondisch Fryslân:

Dineren in de stal, de wei of in de schuur

WOLVEGA (NL) – De vijfde editie van het Boergondisch feestmaal gaat in juni 2011 ook in Friesland van start. In de maanden juni tot en met september verzorgen biologische boeren in verschillende streken van Nederland een buitengewoon culinair onthaal in de stal, de wei of in de boerenschuur.

Chef-koks koken speciaal voor deze gelegenheid een bijzonder drie- of viergangen menu met de dagverse biologische oogst van het land: seizoens- en streekgebonden eten op zijn best!

Boergondisch Fryslân: Dineren in de stal, de wei of in de schuur

Het Boergondisch feestmaal is de jaarlijkse landelijke campagne van Stichting Van Eigen Erf en het Netwerk Biologische InfoCentra, in samenwerking met de Taskforce Marktontwikkeling Biologische Landbouw. Het Boergondisch feestmaal is gericht op duurzaam consumeren, het vergroten van bewustzijn over de oorsprong van voeding en het verbinden van ‘smaak, authenticiteit en regionaliteit’ met producten van de biologische boer(in) uit eigen regio.
Ruim 3000 mensen waren de afgelopen vier jaren op 32 boerderijen door heel Nederland te gast, kregen een rondleiding van de biologische boer en schoven aan voor een rijk gedekte oogsttafel. Ook bedrijven boekten een Boergondisch feestmaal als exclusief arrangement voor een jubilaris, afscheid of juist om een speciale groep klanten te fêteren. Reserveren kan via www.vaneigenerf.nl Er is een beperkt aantal plaatsen.


Lees meer Boergondisch Fryslân: Dineren in de stal, de wei of in de schuur