Daniëlle Zwerver, Miss Tulip 2010

Daniëlle Zwerver, Miss Tulip 2010

Frisian Beauty:

 

Miss TulipDaniëlle Zwerver
Click to zoom in/out

KOUDUM (NL) – De 16-jarige Daniëlle Zwerver uit het Friese Koudum promoot als Miss Tulip 2010 de tulpenvelden in de Noordoostpolder en in het noorden van Friesland en de daarbij behorende routes en fiets- en autoarrangementen.

Daniëlle zit in het examenjaar van VMBO-GT van het Bogerman-college in Koudum en heeft zich aangemeld voor de Middelbare Hotelschool van de Friese Poort in Sneek. Gasten vermaken en toeristen de weg wijzen is haar met de paplepel ingegoten, want haar ouders, Gerben en Helga Zwerver, hebben een botenverhuurbedrijf (Friesland Boating). Daniëlle spreekt Nederlands, Duits, Engels en Frans en ambieert een managementfunctie in de horeca. Dat ze barst van de energie mag blijken uit de vele sportieve activiteiten, zoals drie maal per week volleyballen bij de Oeverzwaluwen en dagelijks paardrijden als lid van de rijvereniging Morraruiters, beide in Koudum, én duiken.

Hobby’s kosten geld, dus werkt ze in de weekends en vakanties ook nog eens in de plaatselijke lunch- en snackroom Kwalitaria van John en Christiene van Vliet.
“Dat is een hartstikke leuke zaak, verre van gewoon. Ze verkopen er echt de lekkerste broodjes van Friesland en heerlijke Vlaamse frieten. Mensen kunnen er hun elektrische fietsen opladen terwijl ze op het terras genieten van een longuette ham special of stroopwafelijs.”

Tulpenarrangementen vindt u op: www.holidays-in-holland.nl :

Fietsarrangement 1:
www.holidays-in-holland.nl/Tulpenroute

Fietsarrangement 2:
www.holidays-in-holland.nl/3ProvincesBikeTour