De Brekken Lemmer: Aquanaut Drifter vervangt 30 jaar oude Beauty

De Brekken Lemmer: Aquanaut Drifter vervangt 30 jaar oude Beauty

Publicatiedatum: 8 december 2014
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Goed jaar voor Friese motorjachtverhuurbedrijven

Marcel Ortelee, baas van Yachtcharter De Brekken in Lemmer, heeft een goed jaar achter de rug: veel tevreden klanten door mooi weer en mooie schepen.
Marcel Ortelee, baas van Yachtcharter De Brekken in Lemmer, heeft een goed jaar achter de rug: veel tevreden klanten door mooi weer en mooie schepen.

LEMMER (NL) – De meeste Friese motorbootverhuurders hebben een goed jaar achter de rug. Motorjachten, sloepen, snelle RIB’s, elektrische en diesel-toerboten en visboten waren de afgelopen mooie zomer een gewild recreatieartikel. Ook worden nu, meer dan anders in deze periode, al veel motorjachten voor het nieuwe seizoen vastgelegd, vooral vanwege verplichte vakantieperioden.

Ook vroegboekkortingen, die hoger zijn dan de last-minute-kortingen, doen watersportliefhebbers besluiten nu een boot voor 2015 te reserveren. Voorts heeft de nieuwe generatie pleziervaarders om economische redenen, en om reden van de behoefte aan meer divers vakantieplezier, geen trek in de hoge lasten van een eigen boot en “verplicht gebruik”. Huren is de trend.

De Brekken
Ook directeur Marcel Ortelee van Yachtcharter De Brekken in Lemmer, een onderdeel van het ruim 40 hectare grote chaletpark aan het meer De Groote Brekken, kijkt tevreden terug. “Wel kortere huurperioden en dus meer wissels. De klant wil het; wij maken het mogelijk: varen wanneer je wilt tussen 1 april en 1 november.”
In ieder geval verdiende Ortelee centjes genoeg om de vloot in 2015 verder te kunnen vernieuwen. Een bijna tien meter lange Aquanaut Drifter CS 1000 AK met maximaal zes slaapplaatsen gaat het oudste schip van de vloot, een 30 jaar oude maar nog in goede conditie verkerende Aquanaut Beauty 950 vervangen. Beide komen van de werf Aquanaut Yachting Holland in Sneek. Het populairste jacht van De Brekken is de Aquanaut European Voyager 1300 ‘Boann’, een 13,15 m lang “cruiseschip”.

Info Yachtcharter De Brekken: www.yachtcharterfriesland.nl
Info vakantiepark en watersportservice De Brekken: www.brekken.nl
Info Boat Charter Holland-jachtverhuurbedrijven: www.boatcharterholland.nl
Info Lemmer: www.lemmer-touristinformation.nl/
Info Friese Meren: www.friesemerenholland.nl/
Aquanaut Yachtcharter: www.aquanautyachtcharter.com/nl/verhuurders/aquanaut-yachting-holland-b-v-sneek

Nieuw bij De Brekken, de Aquanaut Drifter CS 1000 AK.
Op de voorgrond de Aquanaut Beauty 950 die na 30 jaar trouwe dienst het veld moet ruimen.
Nieuw bij De Brekken, de Aquanaut Drifter CS 1000 AK. Op de voorgrond de Aquanaut Beauty 950 die na 30 jaar trouwe dienst het veld moet ruimen.