De Vries en De Vries in Jopie’s Jazzcafé

De Vries en De Vries in Jopie’s Jazzcafé

Publicatiedatum: 22 maart 2012
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

25 maart in Workum

Dolf de Vries
Dolf de Vries

WORKUM (NL) – Zondag 25 maart 2012 treden Dolf de Vries en Louis de Vries op in het jazzcafé van het Jopie Huisman Museum.

Dolf de Vries is pianist, componist, orkestleider, producer en arrangeur en dus een muzikale duizendpoot. Hij maakt commercials, was musical director van bekende en succesvolle musicals, componeert popsongs en andere muziek en is regelmatig te vinden op radio en tv. Dolf de Vries was Edison-winnaar in 1995. Met zijn Dolf de Vries Trio werkt hij regelmatig samen met internationaal bekende sterren als Johhny Logan, Georgie Fame, Gary Brooker, Tony Hadley en The Three Degrees, maar als producer/arrangeur/begeleider ook met mensen als Caro Emerald, Toots Thielemans, Thijs van Leer, Candy Dulfer, Alain Clark en vele vele anderen.

De zanger Louis de Vries begint zijn carrière bij The Keys, Soulution en Parnassus. Later is hij meer bezig met jazzmuziek. Hij werkt ondermeer met Louis van Dijk en voor VARA radio jazzprogramma’s. In 1981 en 1982 maakt hij liedjes voor onder andere de Dolly Dots en voor Margriet Eshuijs.

Dan breekt voor hem ook een soloperiode aan en hij maakt diverse singles. De eerste is Love comes but once, met de Amsterdamse zangeres Kimm Hekker, die in 1978 meedeed aan het Nederlandse songfestival. Een paar hebben succes. ‘Is that you’ komt op 16 juni 1984 in de tipparade.

Dolf de Vries
Dolf de Vries

Na deze single wordt het rond Louis stiller op het popfront. Hij zingt in 1991 samen met Lisa Boray de eerste tune van de soapserie ‘Goede Tijden Slechte tijden’ en haalt daarmee 8 weken de Top 40 met als hoogste notering nummer 9. De Vries was docent aan het conservatorium in Groningen. In 1994 brengt hij in samenwerking met de Hanzehogeschool de CD Kansen uit, een met 12 Nederlandstalige liedjes gevulde CD. Louis de Vries, een ware stilist, brengt zondag met Dolf de Vries de bekende jazz standards, mooie melodische crooners en popnummers in een speciaal jasje. Aanvang 16.00 uur, Jopie Huisman Museum, Workum.

Info: www.jopiehuismanmuseum.nl