Duitse automobielclub zeer lovend over motorbootvaren in Friesland

Duitse automobielclub zeer lovend over motorbootvaren in Friesland

Publicatiedatum: 20 mei 2015
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

ADAC Motorwelt op pad met ‘Hausboot’ van De Drait

Duitse automobielclub zeer lovend over motorbootvaren in Friesland

1P1170001
Anne Bloemhoff (links), directeur van De Drait Yachting in Drachten, hier in gesprek met wethouder Rob Jonkman van de Turfroute-gemeente Opsterland. Die route wordt momenteel aanzienlijk verbeterd ten gunste van grotere huurjachten en dan zal Bloemhoff ongetwijfeld ook de Turfroute aanraden.

DRACHTEN (NL) – Directeur Anne Bloemhoff van jachtbouw- en jachtverhuuronderneming De Drait in Drachten en Brandenburg (bij Berlijn) wist de redactie van Duitslands grootste autoclubblad, ADAC Motorwelt in München, te strikken voor een reportage over vaarbewijsvrij varen in Friesland. Gigareclame voor de watersportprovincie, want iedere Duitser leest het vooral over auto’s en verkeer kritische tijdschrift. En Bloemhoff verzuipt in de reacties.
“Een gekkenboel is het hier. Ik dacht al even aan de aanschaf van koptelefoons. Er wordt hier al volop geboekt voor 2016.”

Sneek als bestemming nummer één voor motorbootvaarders, maar ook het zeilen met polyvalken worden prominent in beeld gebracht in het blad met een oplaag van bijna 14 miljoen exemplaren. ‘Runter vom Gas’, vrij vertaald “neem de tijd”, heet de reportage van Sandra Michel (tekst) en Miquel Gonzalez (fotografie) in het meinummer in het katern ‘Reise & Freizeit’, pagina 40 en 42. Door de plaatsing van een paginagrote advertentie over riviercruises tussen de twee redactionele pagina’s over ‘Ferien auf einem Hausboot’ blijft de lezer in vaarstemming.  

Sneek is in de ogen van de ADAC-journalisten dé boat city.

Sneek is in de ogen van de ADAC-journalisten dé boat city.

Holland-iconen in Friesland
Journaliste Michel liet zich met haar gezin rondvaren op een vierpersoons motorjacht van 12,80 m door de Duitse havenmeester Volker Grünberg, een medewerker van De Drait Duitsland. Hij beveelt de route Drachten, Heerenveen, Lemmer, Stavoren, Workum, Bolsward, Sneek, Leeuwarden, Drachten aan.
Lekker langzaam, daar genieten ze van, en van ‘Stadtbummel, Kaffee und Appeltaart’ in Sneek. Lovend zijn ze over de onafhankelijkheid op het water omdat de vakantieboot het comfort van thuis biedt, onder andere een complete keuken. Grappig vinden ze dat fietsers op een aan het vaarwater parallel lopend fietspad hun “Hausboot” inhalen.
Ondanks het frisse voorjaar luidt de conclusie van de grote Duitse zus van onze kleine ANWB: “Mit Windmühlen, Grachten und historischen Städtchen bietet Friesland eine Kulisse wie aus dem Bilderbuch.”

Meer informatie boot huren in Friesland:
www.boatcharterholland.nl
www.frieslandholland.nl

Meer informatie over plaatsen aan vaarroute van ADAC Motorwelt:
www.goudenfriesewouden.nl
www.lemmerholland.nl
www.ijsselmeerholland.nl
www.sneekholland.nl
www.leeuwardenholland.nl

Meer informatie over De Drait Yachting:
http://www.dedrait.com/nl/home.html