Duitse televisie maakt opnamen in Friesland

Publicatiedatum: 1 Juni 2011
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Voor het populaire toeristische programma Landpartie:

WOLVEGA (NL) – Albert Hendriks van het bureau voor toerisme Friesland Holland assisteert de makers van het zeer populaire toeristische programma Landpartie van de Duitse televisiezender NDR bij het maken van opnamen in Friesland. Die zijn nu aan de gang.

Aan de hand van de wensen van de televisieploeg leverde Hendriks informatie en filmbare personen voor drie items: 1. Heeg, van palingdorp en centrum voor houten scheepsbouw tot vooraanstaand watersportcentrum; 2. Nationaal Park De Alde Feanen per boot; 3. Hindeloopen, één van de best bewaard gebleven Elfstedenstadjes en een oude schippersstad met historische connecties langs de hele Noord-Duitse kust en 4. Bevordering en behoud van de Friese taal en cultuur door het provinciaal bestuur.

Provincie doet moeilijk

Het laatste item, over de Friese taal en cultuur, is komen te vervallen omdat toerismegedeputeerde Jannewietske de Vries moeilijk benaderbaar was. De Duitsers ergerden zich aan de door haar bestuurssecretariaat opgeworpen hindernissen. Zij wilde overigens zelf graag medewerking verlenen. In plaats van de Friese taal en cultuur komt een extra item over Groningen, dat met Friesland in één uitzending komt. De presentatie is in handen van Heike Götz. De uitzending zal ergens in juli zijn. Dat wordt nog bekendgemaakt door Friesland Holland. 

Info: http://www.ndr.de/