Duo Weima & van der Werf in mini-theater Ferwert op 7 november 2014

Duo Weima & van der Werf in mini-theater Ferwert op 7 november 2014

Publicatiedatum: 30 oktober 2014
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Tip

Duo Weima & van der Werf in mini-theater Ferwert op 7 november 2014

Weima en van der Werf
Weima en Van der Werf

FERWERT (NL) – Het ‘kleinste theater van noordoost Friesland’ (Boumaloane 1, Ferwert) biedt ook in dit nieuwe seizoen 2014-2015 weer een grote verscheidenheid en variatie in muziek en lezingen. Het is de bedoeling om (semi) professionele muzikanten en aanstormend jong talent een kans te geven hun muziek te presenteren in een intieme sfeer. Initiatiefnemer en gastheer Bob de Boer heet de lezers van Fries Nieuws van harte welkom op het eeuwenoude terpje ‘It Heech’, vlak buiten het dorp Ferwert. Voor de maand november heeft De Boer het duo Weima en van der Werf met ‘Yn it Frysk’ gestrikt.

Reinout Weima uit Wergea en Anno van der Werf uit Stiens vormen sinds jaar en dag het absolute popduo van Friesland en sinds juni 1996 enorm actief. Weima & van der Werf staat bekend als een veelzijdig en sympathiek gitaarduo dat zorgt voor de juiste sfeer: gitaar, bas en twee stemmen die perfect bij elkaar passen, met een soort van Top 2000 concept en af en toe een eigen lied.

Weima: “Nog steeds zijn er heel veel mensen die ons niet kennen, ook al spelen we al zo’n 18 jaar samen. We spelen namelijk veel op privé- en bedrijfsfeesten en dat komt niet altijd in de publiciteit. Maar met behulp van o.a. Omrop Fryslân (bijvoorbeeld het programma Noardewyn) en door goed bezochte optredens hebben nu meer dan 200.000 mensen kennis genomen van onze muziek!”.

Yn it Frysk…
Na 18 jaar dan nu voor het eerst in het Fries! Eerder deden Anno en Reinout dit al op de cd ‘Lêst fan de Lust’ van de band De Wjukkels. Anno als zanger/gitarist en Reinout als gastzanger. Wjukkels was de laatste versie die overbleef van de groep Wiegels Wjukkelsmasine.

Het kleinste theater van Noordoost Friesland, It Heech in Ferwert aan de Waddenkust.

Het kleinste theater van Noordoost Friesland, It Heech in Ferwert aan de Waddenkust.

Het duo stond met begeleidingband afgelopen mei 2014 in de finale van Liet 2014 met het nummer ‘De Stoarm’, waarmee ze weliswaar als derde eindigde volgens het publiek, maar de jury ze helaas een oneervolle laatste plek toekende. Zowel Omrop Fryslân als de LC waren verrast door deze opvallende uitslag van de jury. De reeds opgenomen studioversie van ‘De Stoarm’ is regelmatig te horen op de radio bij de Friese omroep. De tweede single van het album is het liedje ‘Do’, dat ook weer veelvuldig wordt gedraaid! Op de cd staat ook een nieuwe versie van ‘Dizze Stêd’, Reinout en zijn broer Freddy kregen daarvoor de publieksprijs tijdens het Liet Festival in 1998! Ook op deze nieuwe versie zingen de broers het lied weer samen.

Op de cd “Yn it Frysk” staan totaal 15 liedjes, geschreven door zowel Anno als Reinout. Veel verschillende stijlen binnen de popmuziek zijn te horen. Deze cd is opgenomen bij Anno thuis in Stiens, geëdit bij Reinout en gemixt bij top-producer Michiel Hoogenboezem in zijn studio te Wergea. De meeste instrumenten zijn door hen zelf ingespeeld. Jeroen Blumers (Leaf, Krystl, Color Ones) neemt bijna alle drumpartijen voor zijn rekening en hier en daar zijn ook nog andere gastmusici te horen, zoals Freddy Weima, Percy Hoff, Jan van Olffen (bassist van Kayak), Fokke De Jong, Elmer Bergstra, Ruben Mulder, Michiel Hoogenboezem en Frank Bergkamp.

De cd werd op 25 oktober 2014 gepresenteerd in De Bildler in Wergea. Het duo verzorgt nu ter promotie daarvan een muziektheaterprogramma langs diverse Friese theatertjes en kerkjes. Dan worden alle songs die op de cd staan uitgevoerd en Anno en Reinout vertellen er bovendien uitgebreid over. Dan zal blijken dat ze beiden heel anders in het leven staan… Als duo Weima & van der Werf slingeren ze vrijdagavond 7 november een hoop warmte in theatertje “It Heech” en zorgen voor een ‘feel good’ sfeertje op hoog niveau! Bezoekers krijgen de nieuwe cd krijgt u cadeau.

Locatie, programma, tijden, prijzen, reserveren:
Theater ‘It Heech’
Boumaloane 1
9172 PB Ferwert
Weima en van der Werf, ‘Yn it Frysk’
Datum: vrijdag 7 november 2014
Aanvang concert: 20.30 uur
Deur open: 20.00 uur
Toegangsprijs: €12,50, inclusief koffie of thee en CD
Toegang tot dit concert is alleen mogelijk na aanmelding via tel. 0518-721020, 06-54763154 of via bobdeboer@pinupsanddowns.com

Info ‘Concerts & More @ It Heech’: www.pinupsanddowns.com/concerts-more
Info over Weima en Van der Werf: www.weimavdwerf.com