Düsseldorf: Grote belangstelling voor actieve watersport met bovengemiddeld materiaal

Düsseldorf: Grote belangstelling voor actieve watersport met bovengemiddeld materiaal

Publicatiedatum: 5 februari 2016 – Reporter: Albert Hendriks

Friezen tot in Oostenrijk druk met de zeil- en roeisport

Düsseldorf: Grote belangstelling voor actieve watersport met bovengemiddeld materiaal

DÜSSELDORF (D) – De Friese watersportsector en bootaccessoirehandel kunnen tevreden terugkijken op ’s werelds grootste watersportshow, Boot Düsseldorf die van 23 tot en met 31 januari 2016 plaatsvond. 247.000 bezoekers (2,8% meer dan in 2015) werden er officieel geregistreerd bij de semi-overheidsonderneming. Zeker een kwart daarvan bezocht het grote Frieslandplein van Merk Fryslân en Friesland Holland in hal 14 vanwege de daarmee verbonden Eingang Ost.

De uit Duitsland in Friesland teruggekeerde ondernemers zijn nu gefocust op Boot Holland in Leeuwarden. Onder hen Eva Meijer van Hoora Watersport, producent van de nieuwe Motion 670-serie, Mark Bakker van motorjachtwerf Aquanaut in Sneek en Hendrik de Boer van Nautic Shop watersportzaken. De Friese watersportshow begint vrijdag 12 februari en eindigt woensdag 17 februari 2016.

Jochem Bierma, een in Oostenrijk uitvindende en ondernemende Fries, introduceert nog deze zomer zijn multi-sport-catamaran in Friesland onder de naam X-cat. Friesland Holland Travel, de reisorganisatie van het bureau voor toerisme van Fryslân, gaat de multi-sport-catamaran inzetten voor haar nieuwe label Multi Activity Holidays.
Jochum Bierma, een in Oostenrijk uitvindende en ondernemende Fries, introduceert nog deze zomer zijn multi-sport-catamaran in Friesland onder de naam X-cat. Friesland Holland Travel, de reisorganisatie van het bureau voor toerisme van Fryslân, gaat de multi-sport-catamaran inzetten voor haar nieuwe label Multi Activity Holidays.

Lees meer Düsseldorf: Grote belangstelling voor actieve watersport met bovengemiddeld materiaal