Dwergapen, agoetis en rode kardinalen in jungle ‘Amazona’

Dwergapen, agoetis en rode kardinalen in jungle ‘Amazona’

Publicatiedatum: 29 April 2011
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Nieuwe diersoorten in Aqua Zoo Friesland:

Amazona in Aqua Zoo Friesland
Amazona in Aqua Zoo Friesland

LEEUWARDEN (NL) – Snelstromend water, tropische bomen, planten en een loopburg waarover de bezoeker zich middenin de jungle begeeft. Dat is het nieuwe doorloopgebied ‘Amazona’ van Aqua Zoo Friesland in Leeuwarden.

In de Zuid-Amerikaanse jungle kun je dan oog in oog staan met nieuwe diersoorten als witgezichtoeistities (dwergapen), agoeti’s, trompetvogels, rode kardinalen en kolenbranderschildpadden. De dwergapen en vogels bewegen zich zelfs vrij tussen het publiek zodat het kan voorkomen dat een witgezichtoeistitie vlak voor je langs over de takken springt.

De afgelopen maanden is in Leeuwarden hard gewerkt aan het Amazona. Een 25 meter lange loopbrug, tien kuub lavastenen, honderd bomen en duizend planten en struiken zijn in het Amazona geplaatst, neergelegd en geplant. Een grote waterval die per dag een miljoen liter water door het Amazona laat stromen, maakt de Zuid-Amerikaanse jungle helemaal af. Zodra je de eerste stap zet in het doorloopgebied, waan je je direct aan de andere kant van de wereld in het subtropisch regenwoud! Lees meer Dwergapen, agoetis en rode kardinalen in jungle ‘Amazona’