E-boatshow wordt gecombineerd met Frisian Boat Show 2011

Publicatiedatum: 1 juni 2010
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst www.frieslandhollandnieuws.nl

Geen show van elektrische vaartuigen in Terherne:

E-boatshow wordt gecombineerd
met Frisian Boat Show 2011

16 en 17 april 2011 drie bootshows tegelijk in Heeg: Bootboulevard, Frisian Boat Show en E-boatshow

 

De Doerak 780 NL op de Frisian Boat Show 2010. Dit elektrisch aangedreven motorjacht van Holiday Boatin, gebouwd door zusterbedrijf Doerak Sneek, presteert als een jacht met een dikke diesel. www.holidayboatin.nl
Klik op foto voor vergroting

HEEG (NL) – Het bureau voor toerisme Friesland Holland ziet af van de organisatie van een E-boatshow in de haven van Sailing Point in Terherne. Het zou de tweede keer zijn. De eerste was succesvol, maar dat verloop zit er niet in voor de tweede, verwacht organisator Albert Hendriks.

“Enerzijds zal het aantal deelnemers niet groot zijn vanwege de late start van het vaarseizoen en de daarmee samenhangende drukte bij de werven, anderzijds vind ik de show overbodig nu ieder jaar steeds meer verkopers en verhuurders van elektrische vaartuigen aan de jaarlijkse Frisian Boat Show meedoen. Die wordt zaterdag 16 en 17 april 2011, het weekend voor Pasen, gehouden in Heeg op het terrein van Ottenhome Heeg. Bootboulevard Heeg vindt dan ook plaats, dus drie shows op één plek, het Hegemer watersportbedrijvenpark It Bûtlân. We blijven de E-boatshow wel apart vermarkten, want het is ons gebleken dat de site druk bezocht wordt en de belangstelling voor elektrisch varen snel stijgt nu moderne elektroboten zo goed presteren.”

 
  Ulbe Postma van boot- en bungalowverhuur De Alde Feanen, hier staand aan het roer van zijn elektrosloep op Frisian Boat Show van 2010, verhuurt en verkoopt elektrische sloepen in Nationaal Park De Alde Feanen. www.aldefeanen.com
Klik op foto voor vergroting

Vernieuwde showhaven
De beschut gelegen event-marina van Ottenhome heeft slechtweer-accommodaties en voldoende capaciteit om honderden mensen ineens te accommoderen en te vermaken. In 2010 werd Ottenhome’s bedrijfs-evenementenhaven verrijkt met een sfeervol ingericht groepen-ontvangstcentrum. Daar is een bar en een grote loungehoek. Ook bij de receptie is overdekte zitgelegenheid. De sanitaire voorzieningen zijn berekend op grote aantallen gasten. Op de aangrenzende passantencamping kan nog een expotent worden geplaatst voor aanbieders van watersportartikelen, jachtverhuurders, werven, infostands over de elektrificering van boten en dienstverleners. De zeilcruiseschepen kunnen bij de ingang van de haven, die een open verbinding met de Hegemer Mar heeft, afmeren. Aan It Bûtlân is volop parkeergelegenheid.

Info: www.frisianboatshow.nl
Info: www.elektrischvareninfriesland.nl
Info: www.ottenhomeheeg.nl
Info: www.sailingpoint.nl

Tourist information: www.frieslandholland.nl
Meer nieuws: www.friesland-holland-nieuws.nl
Fries Nieuws: www.frysknijs.nl