Fox Racing nu te huur bij Ottenhome

Fox Racing nu te huur bij Ottenhome

Publicatiedatum: 4 februari 2013
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Zeilsportpromotieboten van Friesland Holland populair

De Fox Racing: snel, vrolijk en vooral jong.
De Fox Racing: snel, vrolijk en vooral jong.

HEEG (NL) – Ottenhome Heeg heeft een tweede zeilsportpromotieboot in de vloot opgenomen: de Fox Racing. Het jachtje is eigendom van het bureau voor toerisme Friesland Holland. Het wordt ter bevordering van de zeilsport onder jonge mensen te huur aangeboden via Ottenhome.

De Hegemer watersportonderneming heeft nog een succesnummer in huis: de F3. Ook deze Fast Frisian Fox is eigendom van Friesland Holland en werd ingezet als zeilsportpromotieboot. Net als de Fox Racing is ook de F3 te huur bij Ottenhome.

Gegevens Fox Racing
Afmetingen: 6,50 x 2,50 x 0,90 mtr.
Lengte waterlijn: 6,00 mtr.
Waterverplaatsing: 875 kg
Ballast: 400 kg
Bouwjaar: 2005

De Fox Racing: snel, vrolijk en vooral jong.
De Fox Racing: snel, vrolijk en vooral jong.

Bijzonderheden: Het flistend uitziende limoengroene zeiljachtje maakte als Fox Racing deel uit van de showvloot van het bureau voor toerisme Friesland Holland. De boot is opgewaardeerd tot toerjacht met nieuwe zeilen en enkele uitneembare comfortverhogende voorzieningen.
De Racing heeft een elektrisch startende 6 pk Yamaha buitenboordmotor, Sprenger Racing beslag, Furlex rolfoksysteem, een verjongde geanodiseerde aluminium Neutmast, een giek met een geïntegreerd snelreefsysteem en nieuwe Gaastra toerzeilen. Zalingen en dek worden vanuit de mast verlicht.
In de kuip bevinden een 220 V walstroomaansluiting en een accu met acculader. Nautische instrumenten, zoals een schotkompas en een snelheids- en dieptemeter, wijzen de schipper de juiste weg. De vierpersoons kajuit is voorzien van zachtgroene stoffering, houtaccenten, sfeerverlichting, FM radio met antenne, twee wandcontactdozen en een chemisch toilet.

Sneller
Omdat de Fox Racing een aan de open spiegel gemonteerde lichtgewicht buitenboordmotor, speciaal jachtbeslag en een verjongde mast heeft, is deze Fox sneller dan een standaard getuigde Fox met motor in een bun.

Info: www.ottenhomeheeg.nl