Fries motorjacht over IJssel en Rijn naar Boot Düsseldorf

Fries motorjacht over IJssel en Rijn naar Boot Düsseldorf

Publicatiedatum: 27 December 2011
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Zeewaardige Sturiër op Holland Yachts & Boats Plaza

Fries motorjacht over IJssel en Rijn naar Boot Düsseldorf 

De Sturiër 600 CS
De Sturiër 600 CS

STAVOREN (NL) – Werfbaas Auke van der Werff van De Volharding in Stavoren stuurt zijn 18 meter lange Sturiër 600 CS over het IJsselmeer en de grote rivieren naar Düsseldorf. 21 Januari 2012 begint daar de grootste watersporttentoonstelling van de wereld. 

De Sturiër wordt door Messe Düsseldorf’s eigen botenlift, de Big Willy, uit de Rijn getakeld en dan per speciale dieplader naar het Holland Yachts & Boats-plein in motorjachtenhal 15 gereden. De presentatie is een initiatief van het bureau voor toerisme Friesland Holland dat ook actief is in hal 15, de vakantiebeurs. 

“De Sturiër 600 CS is de derde uit de serie waarin een grote bovensalon wordt gecombineerd met de prachtige vormgeving en zeewaardigheid die de Sturiër Yachts kenmerken,” licht Van der Werff toe.

“Het innovatieve ontwerp zorgt ervoor dat een prachtige combinatie van stuurhuis en salon en goede vaareigenschappen perfect samengaan. De lage opbouw geeft het schip stabiliteit en een sportief karakter met een chique, stoere uitstraling. Aan alles is te zien dat we hier met een zeewaardig schip te maken hebben.”

Balans

“Het concept is een optimale balans tussen binnenruimte, buitenleven en een hoge mate van comfort,” zegt Van der Werff. “Het interieur van de Sturiër 600 CS wordt gekenmerkt door veel ruimte, een hoog afwerkingsniveau en een minimum aan inwendige hoogteverschillen. De lichte sfeervolle salon, de luxe open keuken, de fraaie dinette , zijn allemaal op een lager niveau gesitueerd wat een heerlijk ruimtelijk gevoel geeft. Het lage vrijboord zorgt voor een intensief contact met het water voor zowel degene aan het roer als de mensen die zich ontspannen in de salon en kuip. Doordat we met dit schip niet van een verhoogde vloer in het stuurhuis gebruikmaken is het zicht vanaf de stuurstand naar achteren en opzij zeer goed.”

De accommodaties zijn van alle gemakken voorzien. Er is werkelijk alles aan gedaan om het leven aan boord zo comfortabel mogelijk te maken. Zo hebben de twee riante tweepersoonshutten een eigen badkamer. Achterin het schip is nog een grote berging voor fietsen, bijboot en dergelijke.

Nóg groter en luxer

In 2012 brengt Van der Werff nog een nieuw model op de markt gebracht, de Sturiër 620 CS. “Dit wordt een schip met veel glas en een zeer ruim stuurhuis en drie hutten, tendergarage etcetera.

Technische gegegevens Sturiër 600 CS

Lengte over alles:
Breedte:
Diepgang:
Motoren:
Doorvaarthoogte:
CE:
Snelheid:

17.98 mtr.
5.25mtr.
1.50mtr.
2x 230 pk
3.95 mtr met geklapte mast
CAT A
10 Kn.

   

Info: www.sturier.nl

www.hollandboats.info