Friese Meren-gemeente troepvrij

Friese Meren-gemeente troepvrij

Publicatiedatum: 22 maart 2012
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Dankzij actie vrijwilligers op Himmeldei

 

SNEEK (NL) – Wethouder Leo Pieter Stoel van de gemeente Súdwest-Fryslân geeft zaterdag 24 maart 2012 het startsein voor de jaarlijkse Himmeldei van Scouting Sneek. De aandacht gaat met name uit naar de wateren in en rondom Sneek.

Tijdens deze dag zullen een groot aantal (varende) particulieren, de zeeverkennersgroepen Tibrag en Greate Pier, Staatsbosbeheer, Mikpunt Watersport en bootverhuurder Kroon Jachtservice meehelpen het merengebied schoon te maken. Naast deze Himmelactie op het water hebben zich in de gemeente Súdwest-Fryslân zo’n 22 scholen en Plaatselijk Belangen aangemeld om in de eigen leefomgeving een Himmeldei te organiseren.

“Geweldig dat zoveel vrijwilligers zich willen inzetten voor het schoonmaken van de leefomgeving. De gemeente Súdwest-Fryslân faciliteert graag bij zulke initiatieven van haar inwoners. Onze waardering voor deze deelnemers is ontzettend groot”, aldus wethouder Stoel.

Ook de Himmelwike-commissie is blij met het grote aantal vrijwilligers dat deze dag actief mee zal helpen. Zo kan iedereen bijdragen aan een schoon merengebied waar je in de zomermaanden zo intens kan van genieten.

Info merengebied: www.friesemerenholland.nl