Friese promotieorganisatie boos op Drentse luchthaven

Friese promotieorganisatie boos op Drentse luchthaven

Publicatiedatum: 2 mei 2013
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

“Luchthaven Eelde toppunt van laksheid”

De zwaar gesubsidieerde luchthaven Eelde is niet actief, vindt Albert Hendriks, directeur van de internationaal actieve Friese marketing- en reisorganisatie Friesland Holland.
De zwaar gesubsidieerde luchthaven Eelde is niet actief, vindt Albert Hendriks, directeur van de internationaal actieve Friese marketing- en reisorganisatie Friesland Holland.

WOLVEGA (NL) – Bakken met belastinggeld heeft de verlenging van de start- en landingsbaan van Groningen Airport Eelde gekost, maar volgens de directeur van het Fries Bureau voor Toerisme doet de luchthavendirectie er niks aan om arriverende buitenlanders te informeren en in Noord-Nederland te houden.

“Italianen en Spanjaarden vragen op de luchthaven direct waar de shuttlebus of trein naar Amsterdam staat. Ze denken dat er in Noord-Nederland niks te beleven en te zien is. Dat onderstreept de luchthaven door de inkomende toeristen niet direct goed te informeren.”

Volgens Friesland promotor Albert Hendriks zat Groningen Airport Eelde verleden jaar te “kankeren” op het inmiddels opgeheven provinciale marketingbureau Fryslân Marketing omdat het geen toeristisch infomateriaal voor luchtreizigers beschikbaar stelde.
“Ik ben als directeur van Friesland Holland Tourist Information & Travel Service onmiddellijk naar Eelde gegaan met events manager Jan IJben van Ottenhome Heeg, een grote bootverhuurder met interesse voor ontwikkeling van zuidelijke markten. Ik heb Eelde een compleet ingericht infocenter aangeboden, gratis. Dat vond de public relations en sales functionaris, Monique Clarisse uit Beetsterzwaag fantastisch. Maar toen puntje bij paaltje kwam kon het niet, want, naar verluidt, wilden de Drentse en Groningse aandeelhouders, de lokale en provinciale overheden, geen duidelijke Friese aanwezigheid. Ze zijn in Eelde helemaal van de pot gerukt: miljoenen belastingcenten er door jagen en niet doen wat ze moeten doen: het toerisme in Noord-Nederland bevorderen.”

Niet op feestje
Woensdag 24 april 2013 werd groot feest gevierd op Groningen Airport Eelde vanwege de ingebruikneming van de volgens economen nóóit rendabel te maken nieuwe start- en landingsbaan. De wel uitgenodigde Albert Hendriks was er niet bij. Uit protest, maar ook omdat hij in crisistijd promotiezaken belangrijker vindt: “Ik ben ook bouwvakker. Elk weekend is ergens in het buitenland of Nederland een interessant spektakel waar we ons mogen presenteren. Elke kans pakken we. Woensdag 24 april 2013, op de dag van de heropening van Eelde, was ik in Milaan voor de bevordering van last-minute-toerisme naar Friesland in samenwerking met het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC). Die ziet grote kansen voor Friesland in Italië. Ik bereid met hen nu de marketing voor van vliegvakanties naar Friesland, via Schiphol of Eelde.”

Friesland Holland heeft al een geheel Italiaanse website: www.vivalafrisia.it Nog deze maand verschijnt een gloednieuwe meertalige arrangementensite van Friesland Holland.

Info: www.vivalafrisia.it
www.frieslandtravel.nl
www.groningenairport.nl/