Friese werf toont in Amsterdam ‘super yachts’

Friese werf toont in Amsterdam ‘super yachts’

Publicatiedatum: 14 augustus 2015
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Super Lauwersmeer verwacht te scoren met nieuwe open kuipmodellen

De Evolve van Super Lauwersmeer.
De Evolve van Super Lauwersmeer.

NOARDBURGUM (NL) – Voor het huren en kopen van een motorjacht moet je in Friesland zijn. Daar zitten dé verhuurders en bouwers van custom built stalen jachten. De HISWA te Water 2015 (van dinsdag 1 tot en met zondag 6 september 2015 in Amsterdam) vormt voor jachtwerf Super Lauwersmeer in Noardburgum (aan de vaarroute Drachten-Lauwersmeer) het podium voor het presenteren van twee nieuwe jachten.

Directeur Bastiaan Jousma: “Wij laten in Amsterdam zien respect te hebben voor onze ruim 45-jarige historie, maar vooral naar de toekomst te kijken. Super Lauwersmeer mag dan bekend staan als bouwer van kotters en kruisers, de nieuwe koers laat zien dat een open kuip ook prima binnen het gamma past. Op de natte HISWA presenteren we twee open kuipmodellen: de Discovery OC en de Evolve OC. Beiden OC’s zijn ontworpen door Arnold de Ruyter en laten zien dat design een absolute hoofdrol heeft gespeeld. Het zijn jachten met een begeerlijke uitstraling. De Evolve is de chiquere van het stel, de Discovery is meer sportief gelijnd.

Loungen in de kuip
Volgens de werf moeten de beide open kuip-modellen een ‘ultiem lounge-gevoel’ bieden. Vanuit de kuip loop je gelijkvloers naar de keuken die zich bij de Discovery OC zelfs helemaal achterin het schip bevindt. De kuip en de keuken vormen daarmee een mooi geheel. De Discovery OC is leverbaar in 12,5 en 13,5 meter, de Evolve in 14,6 en 14,99 meter.

 

Meer informatie over Super Lauwersmeer motorjachten:
http://superlauwersmeer.nl/nl#modellen

Meer informatie over jachtontwerper Arnold de Ruyter:
http://www.ardesign.nl/

Informatie over de HISWA te water:
http://www.hiswatewater.nl/

Informatie over het huren van luxe motorjachten:
www.boatcharterholland.nl

Informatie over recreatie en toerisme in Friesland:
www.provinciefriesland.frl
www.friesemeren.eu
www.goudenfriesewouden.nl
www.ijsselmeer.frl
www.waddenzeeland.nl