Fryslân Fan: André Rieu

Fryslân Fan: André Rieu

Publicatiedatum: 8 september 2010
Tekst en foto’s: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Fryslân Fan:

André Rieu

Durk van Kammen van openluchtmuseum ‘De Sûkerei’ in Damwoude is “de André Rieu fan Fryslân”. Hij houdt ook van klassiek en is violist, maar dan op een zaaiviool, een vooroorlogs landbouwwerktuig om breedwerpig graan- of graszaad mee te zaaien. En hij is ook orkestleider à la Rieu want hij organiseert en leidt rond en dat allemaal met hetzelfde enthousiasme als de wereldberoemde Maastrichtenaar.

Durk van Kammen, de André Rieu fan Fryslân.

Durk van Kammen bij zijn concertgebouw, een echt “wâldhúske”.

Durk van Kammen bij zijn concertgebouw, een echt “wâldhúske”. Hij geeft er zaterdag 18 september 2010 “optredens” en rondleidingen. Zie www.desukerei.nl en www.markantfriesland.nl

Durk van Kammen, de André Rieu fan Fryslân.

Van Kammen weet meer van surrogaatkoffie en het leven en werken in “wâldhúskes” dan van Johann Strauss, maar dat maakt de bezoeker van De Sûkerei (cichoreifabriek) geen dwarsfluit uit. Die komt voor de cultuurhistorie en de romantiek van de Friese Wouden. Durk van Kammen, nu twee jaar vrijwilliger van het Damwoudster museum, geeft 18 september 2010, op de themadag ‘Historische kledij’, van 13 tot 17.00 uur een optreden in één van de drie miniboerderijtjes.