Fryslân Fan: Felix van Beek

Fryslân Fan: Felix van Beek

Publicatiedatum: 16 september 2010
Tekst en foto’s: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Fryslân Fan:

Felix van Beek

Wethouder mr. Felix van Beek van Boarnsterhim overhandigt zaterdag 18 september 2010 om 16.00 uur de sleutel aan de eerste koper van een vakantiehuis in het nieuwe Recreatiepark Tusken de Marren. Een klusje dat hij graag doet om zijn veel geplaagde gemeente positief in het nieuws te krijgen. Het onder curatele staande Boarnsterhim wordt namelijk opgeheven. Delen gaan naar Leeuwarden (de VVV van Leeuwarden heeft Grou al ingelijfd) en Tytsjerksteradiel (natuurgebied Alde Feanen). Terherne wil naar Skarsterlân dat weer gaat fuseren met Lemsterland (Lemmer) en Gaasterlân-Sleat (Balk).

Felix van Beek (midden). Rechts Tom Metz, wethouder in Sneek. Links Felix van Beek’s partner.

Modelverblijf Recreatiepark Tusken de Marren.

Felix van Beek (midden). Rechts Tom Metz, wethouder in Sneek. Links Felix van Beek’s partner.

Modelverblijf Recreatiepark Tusken de Marren.

Als opstap naar functies in het openbaar bestuur volgde Felix van Beek de opleiding Nederlands Recht aan de Universiteit van Tilburg. Inmiddels is hij bijna 25 jaar actief in deze sector. Na de functies beleidsmedewerker onderwijs en rechtspositie bij de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), juridisch adviseur bij CAPRA en hoofd POI bij de gemeente Heemstede heeft hij eindverantwoordelijke functies vervuld, zoals gemeentesecretaris in Rijsbergen, secretaris-directeur van waterschap Boarn en Klif en directeur van de Thorbecke Academie (NHL).

Na wethouderschappe in de Friese gemeenten Skarsterlân en Littenseradiel, werkt hij nu als “wethouder van buiten” in de op te heffen gemeente Boarnsterhim waarvan Grou de hoofdplaats is. Zijn opdracht: schep duidelijkheid in de bestuurlijke toekomst van de gemeente en breng de financiën op orde. Hij heeft onder meer de portefeuille financiën en toerisme.

Duurzaam Tusken de Marren
De verkoop van de 1e fase van het nieuwe Akkrumer recreatiepark Tusken de Marren is eind april 2010 gestart en inmiddels is 90% verkocht, meldt projectontwikkelaar Bert Rotteveel van Rottelveel M4. “Na het eerste modelverblijf zijn inmiddels de eerste definitieve verblijven geplaatst. Vanaf 18 september 2010 kunnen de eerste bewoners genieten van hun nieuwe vakantieverblijf aan het water. Dan gaat wethouder Felix van Beek officieel de sleutel overhandigen aan de eerste bewoner. “

“De goede verkoop bewijst dat een project met bijzondere kwaliteiten en op de goede plek ook in deze moeilijke tijden prima te verkopen is. De locatie van Recreatiepark Tusken de Marren is fantastisch: het ligt in hartje Friesland. Niet alleen aan het doorgaande water Meinesleat met een rechtstreekse verbinding naar het Sneekermeer, maar ook op loopafstand van het authentieke dorp Akkrum met diverse voorzieningen. Verder worden de recreatieverblijven gebouwd onder architectuur met duurzame onderhoudsvrije materialen wat het ook aantrekkelijk maakt. Om te benadrukken dat duurzaamheid hoog in het vaandel staat bij Rotteveel M4 wordt elk recreatieverblijf uitgevoerd met een zonneboiler waarbij de zon zorgt voor warm water en verwarming. Elk recreatieverblijf ligt aan open vaarwater en heeft een eigen ligplaats.”

Recreatiezone Akkrum
Op dit moment wordt er volop gewerkt aan het bestemmingsplan voor de gehele recreatiezone Akkrum. De recreatiezone bestaat naast de camping Tusken de Marren ook uit jachthaven, en bootverhuur De Drijfveer-Tusken de Marren, de Stichting de Spring en de omliggende grond van de familie Hooghiemster. In het vervolg op de 1e fase komen er in Recreatiezone Akkrum diverse recreatieverblijven voor elk wat wils: vrijstaande stenen recreatiewoningen, twee-onder-één kap recreatiewoningen, groepsaccommodatie, schiphuisappartementen, stacaravancamping (verplaatsing bestaande stacaravans Tusken de Marren en ruimte voor nieuwe bewoners), schiphuizen en recreatiearken in de natuur.

Rotteveel M4 is inmiddels gestart met het uitwerken van de vrijstaande recreatiewoningen die na de 1e fase komen op camping Tusken de Marren. Architectenbureau Min2 is geselecteerd om een ontwerp te maken. Bij het ontwerp is een belangrijk uitgangspunt dat het aansluit op Akkrum en dat het een duurzame uitstraling krijgt.

Info: www.rotteveelm4.nl