Fryslân Fan: Hennie Dölle

Publicatiedatum: 10 mei 2010
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst www.frieslandhollandnieuws.nl

Lemsterland heeft primeur:

NewsPaperMap: luxe reiskrant
met toeristisch nieuws en plattegronden

Gaasterlander Dölle zet Lemmer op de kaart

 

 
 

Hennie Dölle (links) is blij met de samenwerking met Friesland Holland, hier vertegenwoordigd door directeur Albert Hendriks. Het toeristisch informatiepunt is gevestigd in het monumentale gemeentehuis van Lemsterland, op de achtergrond.

Klik op foto voor vergroting

LEMMER (NL) – Lemmer-promotor Hennie Dölle heeft vrijdag 7 mei 2010 de eerste plaatsgeoriënteerde NewsPaperMap in ontvangst genomen van ontwikkelaar en producent Albert Hendriks van het bureau voor toerisme Friesland Holland. Het betreft een luxe kruising tussen een reiskrant op dagbladformaat en een stadsplattegrond. Adverteerders staan in de full-colour folder, maar ook op de nieuwe snelverkeersite www.lemmerholland.nl De oplaag is 20.000 exemplaren, de distributie internationaal.

De voor- en achterpagina
Klik op foto voor vergroting

De heer Dölle, kantoormanager van de Stichting Toeristisch Informatiepunt Lemsterland en voorzitter van de pr-commissie van het Ir. D.F. Woudastoomgemaal én de gemeente Lemsterland verleenden hun medewerking aan de totstandkoming van de megafolder. Die is, zoals gewoonlijk bij Friesland Holland, viertalig: Nederlands, Duits, Engels en Frans.

Pagina 2 en 3.
Klik op foto voor vergroting

Hennie Dölle
Hennie Dölle zet zich al jaren in voor de promotie van Lemmer, maar ook van het buitengebied met Echtenerbrug en Delfstrahuizen als belangrijkste toeristenplaatsen. Hij is een geboren en getogen Gaasterlander — de wieg stond in Balk — maar door zijn huwelijk met de Lemster Marijke Gort werd hij ook Lemmer-fan. Veel Friese agrariërs kennnen Dölle als rayonvertegenwoordiger van de landbouwmechanisatieonderneming Louis Nagel in Nijmegen, onder andere bekend van John Deere tractoren. De motoren van deze trekkers treft men overigens ook in luxe plezierjachten aan. Toen de heer Dölle enkele jaren geleden met pensioen ging, werd hij voor diverse maatschappelijke klussen gevraagd, onder andere voor de Rooms Katholieke kerk. Hij is ook scheidsrechter op hoog niveau in de volleybalwereld en geeft al zes jaar computerles aan senioren.

VVV
Na de ondergang van VVV Friese Kust, die hij van nabij meemaakte als bestuurder, besloot hij met wethouder Jelle Wesselius uit Bantega en enkele anderen een eigen informatiekantoor voor toeristen op te zetten. “Dat loopt voortreffelijk. We krijgen 28.040,- euro subsidie van de gemeente. Ik ben nu druk doende om meer bedrijven donateur te maken. Twee vaste en twee oproepkrachten treden hier in het gemeentehuis op als gastheer of vrouw. We streven er niet meer naar een VVV te worden, want het gaat uitstekend. 5.000 Euro betalen voor een VVV-bord aan de muur? We zijn nu zelf baas en kunnen samenwerken met wie we willen. Zo hebben we een goede band met VVV Langweer Joure dat onder andere de boekingen van groepen voor het Wouda-gemaal verzorgt.”

Info: www.lemmerholland.nl
Tourist information: www.frieslandholland.nl
Meer nieuws: www.friesland-holland-nieuws.nl
Fries Nieuws: www.frysknijs.nl