Fryslân Fan: Martine idzinga

Fryslân Fan: Martine idzinga

Publicatiedatum: 12 April 2011
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Fryslân Fan:

Martine Idzinga

Martine (rechts) en haar dochter bij de Jungletrein op het erf van De Boerepleats.
Martine (rechts) en haar dochter bij de Jungletrein op het erf van De Boerepleats.

De beppes (oma’s) van tegenwoordig vervullen een belangrijke rol in ons dagelijks leven en dus ook in het leven van de kleinkinderen. Daarom is het op 17 april van 13.30 tot 17.00 uur Beppeferwendei bij Speelgoedmuseum De Boerepleats in Echtenerbrug.

Martine Idzinga bedacht het: “Deze dag staat geheel in het kader om alle beppes in het zonnetje te zetten! Dus ook de beppe-oppas, buurvrouw beppe en adoptie-beppe. Op de ferwendei is er ontzettend veel te doen voor jong en oud.”

Alle speelgoed waar beppe vroeger meespeelde of van droomde is te zien in het museum aan het Krompad, de weg van Echtenerbrug naar Langelille. Beppe mag er zelfs even mee spelen! Voor wie het durft op te nemen tegen beppe voor een partijtje sjoelen of ringgooien kan op de speelzolder kiezen uit sjoelen om een hoekje of sjoelen op zijn kant, maar voor de echte sportieve beppe’s is er een mega sjoelbak.

Martine: “Tante Lien de poppendokter uit Leeuwarden komt ook. Kinderen moeten hun beer of pop meenemen, ook als die niet ziek is. Tante Lien weet er vast veel over te vertellen! Punniken is ook weer helemaal gaaf! ‘Nifelje mei Jo’ staat klaar om de kinderen ook te leren punniken! Kinderen kunnen een mooie armband maken voor hun beppe of voor zichzelf.”

Er zijn proeverijen van ambachtelijke streekproducten en beschuit met muisjes vanwege de pasgeboren lammetjes en kalfjes. Ieder half uur kunnen kinderen een ritje maken met het Jungletreintje op het boerenerf. Mocht beppe moe worden van al het lopen dan kan de voetmasseur een massage geven en dan is ze in een minuut weer fit, beweert Martine.

“Om deze dag onvergetelijk te maken is er een fotograaf die mooie foto’s maakt van oma, de kinderen en kleinkinderen.”

Info: www.deboerepleats.nl