Fryslân Fan Thomas Berge

Fryslân Fan Thomas Berge

Publicatiedatum: 24 december 2013
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Fryslân Fan

Thomas Berge

Thomas Berge
Thomas Berge

Twentenaren gaan graag op vakantie in Friesland. Daar zitten ook beroemdheden tussen, zoals minister van Economische Zaken Henk Kamp, en de zanger Thomas Berge. Hij, 25 januari 1990 geboren in Enschede als Chiel Ottink, is ook graag beroepshalve in Fryslân.

11 januari 2014 is hij gastsolist op het nieuwjaarsconcert van de internationaal actieve Friese brassband ‘De Wâldsang’ uit Buitenpost. Het concert vindt plaats in De Flambou in Surhuisterveen, de kerkzaal van de PKN-gemeente Surhuisterveen-Boelenslaan.

Al meer dan 10 jaar timmert Berge aan de weg met Nederlandstalige hits, goed voor hoge note-ringen, uitverkochte zalen en een Zilveren Harp. Enkele jaren liet hij met zijn bijdrage aan de Mattheus Passion horen dat hij ook klassieke noten op zijn zang heeft. In zijn nieuwste album, dat nog dit jaar, eind december 2013, uitkomt, gaat hij weer een andere kant op. Een optreden met een brassband, een primeur, laat nog meer van zijn veelzijdigheid zien.

Kaarten
Het Nieuwjaarsconcert is onlosmakelijk verbonden met Brassband De Wâldsang. Toegangskaarten voor dit bijzondere concert kunt u bestellen via www.dewaldsang.nl (€15,- in de voorverkoop, €17,50,- aan de kassa). Het concert vindt plaats op 11 januari 2014 in De Flambou te Surhuisterveen en begint om 20.00 uur.

Info:

www.thomasberge.nl
www.dewaldsang.nl