Fryslân Fans: De Steenbakkers

Fryslân Fans: De Steenbakkers

Publicatiedatum: 7 augustus 2012
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Fryslân Fans

De Steenbakkers

De reünie: op de voorgrond Geeske Wiendels-Breunesse (37) en Jo  Steenbakkers (72). Achter hen Zieta Steenbakkers (75) en Victor Wiendels  (37).
De reünie: op de voorgrond Geeske Wiendels-Breunesse (37) en Jo Steenbakkers (72). Achter hen Zieta Steenbakkers (75) en Victor Wiendels (37).

Als je het over hen hebt, verschijnen ze: Jo en Zieta Steenbakkers, de voormalige uitbaters van hotel restaurant Jans in Rijs. Eens bekende figuren uit de Friese horecawereld, sinds 2006 rustende ondernemers die al varend en fietsend Friesland verkennen. Fryslân Fans blijven ze tot in de hemel.

De heer en mevrouw Steenbakkers deden in 2006 hun zaak, uniek met hoteltuinkamers in chalets, over aan Geeske en Victor Wiendels. Geeske werkt al vanaf haar dertiende in de horeca en haar droom was altijd een eigen hotel. Ze deed de hotelschool in Leeuwarden en studeerde daarna Bedrijfskunde en Rechten. Zowel Geeske als Victor hadden en hebben een relatie met de overheid in Den Haag. Geeske werkte een tijd op de afdeling Financiën van een waterschap en het ministerie van Defensie. De laatste is nu nog de werkgever van Victor. Hij is luchtmachtmilitair en gestationeerd in de residentie waar hij vier dagen van de week verblijft. Daarom is vooral Geeske het gezicht van hotel Jans, samen met chef-kok Beene de Leeuw. “De goede keuken hebben we aan hem te danken.”

Wanneer de familie Wiendels op vakantie gaat? “Een week in het voorjaar en een in het najaar. We hebben drie kleine kinderen, we kunnen niet lang onderweg zijn en te ver weg gaan. We huren vaak een vakantiehuis en gaan vandaar de omgeving verkennen, bijvoorbeeld collega’s bezoeken om ideeën op te doen voor Jans.”

Info: www.hoteljans.nl