Fryslân-fans uit Utrecht nemen toppension Perruque in Koudum over

Fryslân-fans uit Utrecht nemen toppension Perruque in Koudum over

Ligging aan Elfstedenroute in het Friese merengebied

KOUDUM (NL) – Janny Pruiksma en Nico Kuijper hebben de tien kamers en twee appartementen tellende bed and breakfast Pension Perruque in het voormalige politiebureau aan de Ds. L. Tinholtstraat in Koudum verkocht aan de Utrechtenaren Rogier Manten en Iris Böhm. Hij (43) is docent en begeleider van projecten van studenten Rechten en Communication & Multimedia Design aan Hogeschool Utrecht. Zij (38) is als freelancer in de functie van redacteur betrokken bij het televisieprogramma Op1, de talkshow van de NPO, en sportdocent.

Fryslân-fans uit Utrecht nemen toppension Perruque in Koudum over

Het jonge stel, dat al een kleine B&B in Utrecht runt, een fan is van het televisieprogramma Bed & Breakfast van Omroep Max en de afgelopen zomer al vier keer te gast was in het uit 2005 daterende Koudumer logement, neemt de zaak per 1 juni 2022 over. Makelaar Douwe Boonstra uit Bolsward bood het pand aan voor €975.000, wat geen onwijs bedrag is voor het fraaie, recent uitgebreide en goed onderhouden pand. De heer Manten: “We zetten de exploitatie voort zoals Janny en Nico het deden en we zoeken samenwerking met eetgelegenheden in de omgeving zoals het pas ook door jonge mensen overgenomen Eetcafé Spoorzicht in Koudum. Je kunt daar heel goed eten, ontdekten we.”

Pruiksma en Kuijper, die in Koudum een nieuw huis laten bouwen ter vervanging van hun woning in het pension, stoten alleen het in reviews zeer hoog scorende luxe pension af. Ze blijven onder de naam Rent To Enjoy actief met vakantiewoningverhuur — een zestal accommodaties in Warns en Koudum voor twee tot zes personen — en botenverhuur. Het is de bedoeling de verhuur van vakantiewoningen op het land en het water uit te breiden, ook op verzoek van huiseigenaren. “Wij zijn ook nog jong en rijk aan energie,” zeggen Janny (60) en Nico (61) lachend.

Meer info:
www.perruque.nl
www.renttoenjoy.nl
www.eetcafespoorzicht.nl

Elfstedentocht fietsen of varen? Kijk hier:
www.elfstedentocht.org

Virusveilige vakanties:
www.frieslandhollandtravel.nl
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com
www.frieslandholland.nl

Friesland vakanties met SGR-garantie en andere unieke zekerheden van het bureau voor toerisme van Fryslân, Friesland Holland:
www.frieslandhollandtravel.nl (nieuwe website!)
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Vakantieland Friesland:
www.provinciefriesland.frl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief/

Janny Pruiksma en Nico Kuijper stoppen met het pension, maar zetten vanuit hun nieuwe woning in Koudum de verhuur van vakantiewoningen en toerboten voort onder de naam Rent to Enjoy.