Fryslân Fans: Wiebe Bakker en familie

Fryslân Fans: Wiebe Bakker en familie

Publicatiedatum: 29 augustus 2013
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Fryslân Fans:

Wiebe Bakker en familie

Fryslân Fans kom je overal tegen, tot ver in het buitenland, op de Belterwiede tussen Wanneperveen en Belt-Schutsloot bijvoorbeeld. Dat is Giethoorn voor de toeristen. Dat zijn Wiebe Bakker en zijn familieleden daar ook, maar eveneens ambassadeurs van Friesland.

Captain Wiebe Bakker stopt als hij redacteur Albert Hendriks van Fries Nieuws foto’s ziet maken vanaf de oever van de Belterwielde, het meer tussen Wanneperveen en Belt-Schutsloot. “Maak jij ook reclame voor Giethoorn?” Kleinzoon Stijn laat zich graag slepen door opa Bakker.

Captain Wiebe Bakker stopt als hij redacteur Albert Hendriks van Fries Nieuws foto’s ziet maken vanaf de oever van de Belterwielde, het meer tussen Wanneperveen en Belt-Schutsloot. “Maak jij ook reclame voor Giethoorn?”

Gas opa!

De heer Bakker uit Drachten, gepensioneerd, maar nooit rustend directeur van het in kabels en hijs- en heftechniek gespecialiseerde Mennens, voer 27 augustus 2013 met echtgenote Klazien, dochter en kleinkinderen over het Overijsselse meer met hun sloep naar hun caravan in Belt-Schutsloot. Uit dit moerasdorp en aangrenzende plaatsen als Giethoorn kwamen de eerste verveners die in het zuiden van Friesland tussen 1800 en 1900 actief waren met de turfwinning. De turfvaart Gietersevaart in Bantega en Oosterzee herinnert daar aan.

 

Maril
Bakkers sloep is een Maril 725 die in het Friese Koudum is gebouwd. De werf is een aantal jaren gecombineerd met de merken Antaris en Makma en bevindt zich nu in Woudsend, midden in het Friese merengebied. Officieel heet de grootste sloepenbouwer van Nederland Aquatec Industries BV. Klaas Schiphof is er directeur.

Drachten
Wiebe Bakker is trots op zijn Friese sloep, maar ook op zijn woonplaats Drachten, waarvoor hij overal reclame maakt, ook in Giethoorn en omgeving. Zijn “stekkie” in Belt-Schutsloot is een soort buitenpost, een Friese ambassade. Drachten wordt ook een leuke watersportplaats dankzij het Drachtstervaart-project. Dat verbindt het winkelcentrum van Drachten met de jachthavens en jachtwerven aan de buitenkant, Nationaal Park ‘De Alde Feanen’ en met Friese meren. Je kunt in 2016 met een sloep boodschappen doen in het hart van de scheerapparatenstad (Philips).

Gas opa! Oant sjen in Drachten!

Kleinzoon Stijn laat zich graag slepen door opa Bakker.

Oant sjen in Drachten!

Info Wiebe Bakker’s bedrijf:  
http://www.mennens.nl/
Info sloep:
http://www.maril.nl/
Info innovatief Drachten:
http://www.devaarterin.nl/
http://www.shaving.philips.com/