Gaastra zeilen op door Adidas gesponsorde racer!

Gaastra zeilen op door Adidas gesponsorde racer!

Publicatiedatum: 3 oktober 2014
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Ottenhome Heeg heeft Friese “ocean racer” productierijp

Directeur Jan IJben bij één van de twee One Day’s die reclame voert voor het sportmerk Adidas.
Directeur Jan IJben bij één van de twee One Day’s die reclame voert voor het sportmerk Adidas.

HEEG (NL) – Het moet kunnen en het kan niet anders wil je competities winnen: de nieuwe door Adidas gesponsorde One Day 24 dagzeiler van Ottenhome Heeg voert Dynamics laminaatzeilen (30m2) van Gaastra! Twee concurrerende sportmerken op één racezeilboot!

Let wel: de zeilen komen van Gaastra Sails in Heeg, één van de licentiehouders van het merk Gaastra. Captain Jan IJben van Ottenhome Heeg draagt geen enkele vezel van Gaastra casual wear meer, maar sinds september 2014 uitsluitend schoeisel en kleding van Adidas. Drie strepen en drie blaadjes, daar herken je voortaan de in Joure woonachtige webstrijdzeiler en –organisator aan.

Testen
De 50.000 euro kostende open zeilboot 1D 24 werd voor het eerst gedemonstreerd op de natte HISWA, september 2014 in Amsterdam. Na vele testvaarten op het IJ en de Friese meren is de boot qua tuigage (Gaastra zeilen, Seldén mast en giek en Harken beslag) geoptimaliseerd door de ex-profzeiler Wietze Zetzema van Waterland Yacht in Monnickendam, zoon van de Fries Jan Zetzema (Grou) en zijn Hollandse echtgenote Trees.

De reacties op de bootshow in Amsterdam waren heel goed: één verkocht. Ottenhome Heeg legt nu de laatste hand aan de perfectionering van het jacht dat uitgerust kan worden met twee hulpmotoren voor het aanleggen in havens: een Torqueedo buitenboordmotor (past in de boegkast met grote opberglade van 1,75 bij 0,70 bij 0,30 m) of een ultraplat elektrisch aandrijfsysteem van DumiTech uit Oldemarkt. De racer is 7,25 m lang, 2,25 m breed en heeft een diepgang van 1 m of 1,50 m, afhankelijk van de gekozen kiel. Een gennaker van 20m2 is een accessoire. Kopers hebben de keuze uit vele kleuren.

1D Events
De heer IJben gaat de 1D ook inzetten voor sportieve business events op het Heegermeer, zoals match racing. De onderneming beschikt daarvoor over speciale havenaccommodatie en sinds kort ook over overnachtingsmogelijkheden door de samenwerking met StayOkay in Heeg en Sneek. Zeilles krijgen in de 1D behoort ook tot de mogelijkheden, want Ottenhome Heeg heeft een eigen zeilschool, It Beaken.

Info: www.adidas.nl
www.ottenhomeheeg.nl
www.waterlandyacht.nl

De One Day 24, de nieuwe daysailer van Ottenhome Heeg, in actie.

[widgetkit id=19]