Gelders dweilorkest bezette even waterpoort

Gelders dweilorkest bezette even waterpoort

Publicatiedatum: 8 augustus 2014
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Alarmfase 3 startmotor Sneekweek

De ‘Bende van Bemmel’ heeft zich meester gemaakt van de Sneeker waterpoort.
De ‘Bende van Bemmel’ heeft zich meester gemaakt van de Sneeker waterpoort.

SNEEK (NL) – Vrijdagavond 1 augustus 2014 trad het Bemmelse dweilorkest Alarmfase 3 op in Sneek, dit ter gelegenheid van de opening van de Sneekweek. Het 20 mannen en vrouwen sterke orkest blies en trommelde tijdens de Vlootschouw in de Kolk voor de Waterpoort. De Sneekweek is het grootste binnenwatersportevenement van Europa en trekt negen dagen lang tienduizenden bezoekers naar de Friese meren. De Zwarte Cross in Lichtenvoorde is er niks bij, heel subjectief bekeken.

Inspelen deden de spelers van Alarmfase 3 op camping Pasveer van Douwe Hoekstra aan de Pasfeardyk 6 in Sneek. Fokko Dam, muziekmeester van Sneek, had een en ander geregeld.
Alarmfase 3 won vorig jaar de hoogste prijs op de Sneeker Dweildag, die dit jaar op 4 oktober plaatsvindt. Ook daar zit Dam, ooit lid van de Blauhúster Dakkapel, achter. 27 Blaas-, pomp- en roffelkapellen hebben zich ingeschreven. Het Nederlands Philharmonisch Orkest heeft zich nog niet gemeld.

Altijd met de kraan open
“Alarmfase 3 op een dweilfestival, tijdens een feest of in een winkelstraat betekent gegarandeerd een bak energie en muzikaal geweld,” zegt Joren Pisters uit Bemmel. “In het zonnetje of de regen, ’s ochtends vroeg of midden in de nacht, een kwartiertje of de hele dag: enthousiasme is er áltijd! Niet alleen de liefde voor muziek houdt ons samen, maar ook vriendschap. Wij proberen muzikaal gezien het uiterste uit onszelf te halen, maar altijd met een muzikale knipoog. Het hoeft niet altijd een wervelende show te zijn, soms volstaat een ‘stukske leut’: als we maar een feestje kunnen bouwen samen met het publiek. Ons repertoire is divers: van Paradise City tot Amsterdamse Grachten. Van Party Rock Anthem tot Ik Kan Het Niet Alleen. Tijdens optredens stemmen we onze keuzes af op het publiek, want dáár doen we het voor. Kippenvel, wanneer we het publiek zien meezingen, dansen of genieten! Onze jaarlijkse hoogtepunten zijn de carnaval, de Bemmelse Dweildag op de tweede zondag in juni – waar we een organiserende taak hebben – en uiteraard vele andere mooie festivals en feesten, zoals de Sneekweek.”

Geen bejaardenorkest
Alarmfase 3 werd in 1998 opgericht. De bezetting (slagwerk, trombone, bariton, trompet, altsax, tenorsax en sousafoon) is altijd ruim 20 zeer beweeglijke mannen en vrouwen tussen de 16 en 40 jaar. Geen seniorenorkest of shantykoor dus. De muzikaal leider is Cees Coenen. Repeteren doen de dames en heren heel toepasselijk in het Nootgebouw. Voor handtekeningen kan men er iedere zondagavond terecht tussen 19.30 en 21.30 uur. Boeken? Bel of mail manager Joren Pisters: 06 – 169 329 39, info@alarmfase3.nl, Saturnushof 1, 6681 PN Bemmel.

Info over Alarmfase 3: http://www.alarmfase3.nl/
Info dweildag in Sneek: http://sneekerdweildag.nl/
Info camping Pasveer Sneek: http://campingpasveer.nl/
Alles over de Sneekweek: http://www.frieslandtourtips.nl/entry/sneekweek-negen-dagen-zeilen-en-feesten