Hanneke Frankema Europees Kampioen Bloemsierkunst 2022

Hanneke Frankema Europees Kampioen Bloemsierkunst 2022

Titel na 38 jaar weer in Nederlandse handen

SCHARNEGOUTUM (NL) – Hanneke Frankema uit Scharnegoutum bij Sneek is 27 augustus 2022 winnares geworden op het EK Bloemsierkunst in het Poolse Katowice. De competitie werd afgelopen weekend gehouden. Hanneke won van 16 topbloemisten uit heel Europa. Voor het eerst sinds 38 jaar is de Europese titel daarmee terug in Nederland.

Europees Kampioen, floral designer Hanneke Frankema uit Scharnegoutum. Foto voor Fries Nieuws van Koninklijke VBW (Vereniging Bloemist Winkeliers) www.vbw.nu.

Hanneke was de jongste bloemist ooit die de titel ‘Meesterbinder’ behaalde, het hoogste vakdiploma in de branche. Als ‘floral designer’ vliegt ze de hele wereld over om masterclasses en demonstraties te geven. Ze heeft met haar verfijnde manier van werken al tal van (inter)nationale prijzen gewonnen. De felbegeerde Europese titel kan daar nu aan worden toegevoegd.

Tijdens het EK moest Hanneke in totaal zes arrangementen maken. In de eerste ronde werden 5 werkstukken gemaakt, waaronder een boeket, een tafelversiering, een plantenarrangement en een steekschuimwerkstuk. Vier opdrachten mochten thuis worden voorbereid, 1 opdracht werd ter plekke als ‘verrassingsopdracht’ uitgereikt. De zes beste kandidaten mochten vervolgens nog een finale-opdracht maken, opnieuw een verrassingsopdracht. Overal behaalde Hanneke de hoogste score en won ze net voor Hongarije en Duitsland, die respectievelijk tweede en derde werden.

Hanneke over het behalen van de titel: “Al sinds het winnen van het Nederlands Kampioenschap in 2019, was het mijn droom om de Europese titel te behalen. Ik ben zo blij en trots dat het met hulp van mijn team gelukt is. Het was een spannend kampioenschap.”

De Friezin werd uitgezonden naar het EK door de bloemistenbrancheorganisatie Koninklijke VBW (Vereniging Bloemist Winkeliers). VBW” “Wij zijn enorm trots op Hanneke’s resultaat en hoopt dat zij hiermee jongeren en anderen inspireert om voor een carrière in de bloemen te kiezen.”

Meer info over Hanneke Frankema:
www.hannekefrankema.com/nl
www.vbw.nu (bloemistenbrancheorganisatie Koninklijke Vereniging Bloemist Winkeliers)

Meer info over Friesland:
www.frieslandholland.nl

Friesland vakanties met SGR-garantie en andere unieke zekerheden van het bureau voor toerisme van Fryslân, Friesland Holland:
www.frieslandhollandtravel.nl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief/