Holland Yachts & Boats in hal 15 op Boot Düsseldorf

Holland Yachts & Boats in hal 15 op Boot Düsseldorf

Publicatiedatum: 1 oktober 2010
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Unieke samenwerking Messe Düsseldorf en Friesland Holland:

Holland Yachts & Boats in hal 15 op Boot Düsseldorf

WOLVEGA (NL) – De Duitse economie herstelt zich verrassend snel. Dat is goed nieuws voor Friese jachtbouwers en –verhuurders. Nu al blijkt dat de belangstelling uit Duitsland voor Nederlandse boten en vaargebieden toeneemt. Het bureau voor toerisme Friesland Holland zet extra vaart achter die ontwikkeling met een nieuw marketingconcept. Met name voor jachtwerven die boten bouwen voor de verhuur én voor de verkoop organiseert Friesland Holland in hal 15 op Boot Düsseldorf (22-30 jan. 2010) de Holland Yachts & Boats-show.

Deelnemers

Alleen jachtwerven die aantoonbaar een Nederlands product bouwen mogen meedoen. Een werf die zijn producten ook verhuurt haalt nog meer rendement uit de beurspresentatie. Ook jachtbemiddelingskantoren en –ontwerpers kunnen deelnemen, zolang het maar om een Nederlands product gaat.

Filosofie

De Holland Yachts & Boats-show is een door Albert Hendriks ontwikkeld concept om deelname aan Boot Düsseldorf veel gemakkelijker en goedkoper te maken — voor met name kleinere bedrijven — in een zeer opvallende, professionele Holland-ambiance. Geen overdaad aan luxe en afleidende dure toeters en bellen: het draait om de boot op de “catwalk”. Holland staat voor het beste wat er is op het gebied van serie- en custom built-jachtbouw.

Het botenplein

Het botenplein is een Nederlandse vlag van ca. 90 bij 45 meter. De grote jachten staan op de rode en de blauwe baan, de lage sloepen en het terras op de witte baan. Het plein wordt van boven verlicht en sfeervol gedecoreerd met tulpen. Tussen de boten worden zitjes en balies opgesteld.

Messe Düsseldorf-techniek

Messe Düsseldorf is van A tot Z betrokken bij de opzet. De organisatie van de grootste watersporttentoonstelling ter wereld, die meer deelnemers op papier heeft dan vorig jaar (hal 15 is nu ook bijna vol), verzorgt alle technische faciliteiten om tot een toppresentatie te komen. Albert Hendriks coördineert en publiceert, mede namens Messe Düsseldorf.

All-in

De Holland Yachts & Boats-show is een strakke all-in-formule, inclusief kraanwerk. Het enige wat de deelnemer moet doen is zijn jacht naar Düsseldorf transporteren. Interesse? Bel Albert Hendriks: tel. 0561-615364 of mail naar info@frieslandholland.nl

Een zee aan publiciteit

In oktober 2010 gaat de website www.hollandyachtsandboats.nl de lucht in en er komt een Holland Yachts & Boats-magazine dat met Friesland Holland op tournee gaat in Europa. De persdienst en de public relationsafdeling van Messe Düsseldorf assisteren Albert Hendriks bij het in de schijnwerpers zetten van de Nederlandse jachtbouw. Ook aan de buitenzijde van hal 15 zal te zien zijn dat je in die hal moet zijn voor een echt Holland-jacht.