Hollandse dichters van naam in Fries moeras

Hollandse dichters van naam in Fries moeras

Publicatiedatum: 15 Juni 2012
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Kunst aan de Scheene 2012

SPANGA (NL) – De breedsprakige poëtische taal van Mustafa Stitou naast de strakke vorm van de befaamde sonnetten van Patty Scholten en de pure realiteit van de binnenwereld van Titi Zaadnoordijk komen samen op 23 juni 2012 tijdens een poëzieavond in het Zuid-Friese ooievaars- en operadorp Spanga. De entourage van het authentieke café waar de avond plaatsvindt, De Veehandel, met de even authentieke uitbaatster, verhoogt de sfeer.

Barbara Breedijk

mustafa Stitou

Barbara Breedijk & Mustafa Stitou

Mustafa Stitou is op dit moment een van Nederlands meest gevraagde dichters. Hij leverde bijzondere bijdrages aan tal van multimediale projecten, stond als dichter op het danspodium en trad op op tal van literaire festivals in binnen- en buitenland. Zijn bundel Varkensroze ansichten werd bekroond met de VSB Poëzieprijs en de Jan Campertprijs.

Patty Scholten schrijft voornamelijk sonnetten die vaak over dieren gaan. Er zijn acht bundels bij uitgeverij Atlas verschenen. Op het ogenblik is ze bezig aan de herrijming van een selectie uit Der Naturen Bloeme van Jacob van Maerlant, de oudste natuurbeschrijving in de Nederlandse taal uit 1270.

 

Zaadnoordijk is een performer pur sang, ze is wars van pretenties, ontroerend, confronterend en humoristisch. In april verscheen ‘Het jaar van de getrouwde man’: “Een indrukwekkende bundel, mooi, breekbaar en belangrijk. Titi Zaadnoordijk slecht taboes,” zegt Peggy Olislaegers, directeur van de Nederlandse Dansdagen.

Barbara Breedijk neemt deze avond de zang voor haar rekening. Deze onorthodoxe blonde krullenbol speelt haar liedjes met flair en passie. Het vibrato in haar stem neemt je mee naar lang vervlogen tijden van Dinah Washington en Eartha Kitt, terwijl haar akoestische gitaar daar trouw achteraan kwispelt.

Kunstroute

De poëzieavond is onderdeel van Kunst aan de Scheene, een tweejaarlijkse kunst- en poëzieroute in het Staatsbosbheer natuurgebied de Rottige Meente tot en met 24 juni 2012, van vrijdag tot en met zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Speerpunt van de route zijn 21 grote geïllustreerde gedichtenborden die die de hele zomer blijven staan.

Poëzieavond

23 juni, 20.00 uur, café de Veehandel, Spangahoekweg 56, Spanga, toegang €10,-
Kaarten à €10,- zijn te bestellen via www.kunstaandescheene.nl of via telnr 0561-480878

Info: www.kunstaandescheene.nl