Hotel bij Leeuwarden breidt uit met weidekamers

Hotel bij Leeuwarden breidt uit met weidekamers

Publicatiedatum: 27 augustus 2014
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Slapen in the middle of nowhere bij Weidumerhout

WEIDUM (NL) – Hotel en camping Weidumerhout in Weidum (gemeente Littenseradiel) heeft drie bijzondere weidekamers in gebruik genomen. De komende winter worden er nog twee bij gebouwd door Eddy de Boer (59), zijn echtgenote Geke van der Hem (56) en zijn zoon, chef-kok Machiel (25). Friesland experience van de bovenste plank, op steenworp afstand van Leeuwarden dat in 2018 culturele hoofdstad van Europa is. De familie De Boer is er klaar voor.  

De weidekamers van hotel Weidumerhout bieden een ware Friesland beleving. De weidekamers van hotel Weidumerhout bieden een ware Friesland beleving.
De weidekamers van hotel Weidumerhout bieden een ware Friesland beleving. De weidekamers van hotel Weidumerhout bieden een ware Friesland beleving.

De weidekamers van hotel Weidumerhout bieden een ware Friesland beleving.

De door haar genoemde outside-inn units bieden een bijna eindeloos uitzicht. Wie in de weidekamers slaapt heeft het gevoel in the middle of nowhere te bivakkeren, al heeft de gast binnen de luxe van een gewone hotelkamer. De geheel gelijkvloerse units hebben een binnenhoogte van maar liefst 3 m. De buitenhoogte is 3,5 m. Er zit geen keuken in, dus de units kunnen niet als vakantiehuis verhuurd worden. Het sanitair omvat onder andere een toilet-bidet-combinatie van Geberit en een extra ruime drempelloze douchecabine.  
“De uitbreiding op het erf, los van het hoofdgebouw, de voormalige boerderij, is een luxe verlengstuk van ons hotel,” zegt Eddy de Boer. Hij heeft veel zelf heeft gedaan aan de bouw van de eenheden om de investeringskosten te drukken. Deze beliepen tot heden een dikke twee ton. Omdat het zo’n groot succes is — de weidekamers zijn bijna continu bezet — bouwt hij er nog twee bij.
“De ruimte binnen, het uitzicht over de groene weide tot aan de horizon en de grote privacy. Dat vinden de gasten dé pluspunten van de outside-inns. We liggen dichtbij Leeuwarden, aan de Elfsteden fiets- en vaarroute. Dat is ook een groot voordeel. Landelijk slapen en ontbijten en dan met de fiets of boot naar de grote stad.”

De ruimte, luxe en service van een kamer van een viersterrenhotel. De ruimte, luxe en service van een kamer van een viersterrenhotel.

De ruimte, luxe en service van een kamer van een viersterrenhotel.

Hotel- en campingbaas Eddy de Boer (links) en zijn zoon Machiel, de chefkok van het restaurant Weidumerhout. Weidumerhout omvat een hotel met 13 tweepersoonskamers, een camping aan vaar- en viswater en een restaurant met 40 zitplaatsen binnen en een groot terras.

Hotel- en campingbaas Eddy de Boer (links) en zijn zoon Machiel, de chefkok van het restaurant Weidumerhout.

Weidumerhout omvat een hotel met 13 tweepersoonskamers, een camping aan vaar- en viswater en een restaurant met 40 zitplaatsen binnen en een groot terras.

Info Weidumerhout: http://www.weidumerhout.nl/nl/over-ons/
Friesland Holland hotels” www.fhhotels.nl