In Friesland ontworpen super jacht levert grootse prestaties, maar meet ‘maar’ 25 meter

In Friesland ontworpen super jacht levert grootse prestaties, maar meet ‘maar’ 25 meter

Samenwerking Dutch Design Studio Vripack en Van der Valk Shipyard

SNEEK (NL) – Friesland telt een flink aantal bedrijven die internationaal respect afdwingen met innovaties, onder andere op het gebied van watersport en mobiliteit op het water. Op het nautische terrein is jachtontwerpstudio Vripack in Sneek wereldwijd actief. Het bureau, dat bij de schatrijken bekend staat als ontwerper van superjachten tot een lengte van 80 meter en veerboten (Texel), tekent ook ‘handzamere bootjes’, zoals de nu gelanceerde Meteor voor de Nederlandse jachtwerf Van der Valk in Waalwijk (Noord-Brabant).

Project Meteor: Friese vakantie- en sportboot met het uiterlijk van een exclusieve Jaguar, maar met het innerlijk van een avantgardistisch super jacht.

De Meteor is een zeewaardig aluminium jacht van 25 meter — ongeveer twee keer zo groot als een gangbaar motorjacht van Friese makelij — oorspronkelijk ontworpen voor snelle vaartochten van de vaste wal naar een vakantieeiland en het hoppen van eiland naar eiland. De breedte is 7,5 meter en de diepgang maar 1,15 meter.

Het een vloeiende beweging uitstralende design vertoont sterke overeenkomsten met de stroomlijn die snelle en exclusieve sportwagens kenmerkt. De boot is, hoe groot ook, echt snel: maximaal 75 km per uur. Vanwege de hoge snelheden die haalbaar zijn, is het jacht extra sterk en voorzien van talrijke extra’s die onder alle omstandigheden de best denkbare veiligheid bieden. Zo slaat de Meteor zijn ‘vleugels’, stabilisatoren, automatisch uit bij snelheden boven de 37 km per uur. De eerste opdrachtgever had een jong gezin en wilde veiligheid voor alles tijdens tochten op zee. De Meteor is weliswaar in de eerste plaats ontworpen als een snelle island hopper, maar is ook een actieve vakantieboot waarmee je dichtbij stranden kunt komen om allerlei watersporten te bedrijven. Naast de eigenaarshut zijn er twee tweepersoons hutten voor gasten.

Meer info:
www.vripack.com/portfolio/collaborations/meteor/
www.vripack.com
www.vandervalkshipyard.com

Friesland vakanties met SGR-garantie en andere unieke zekerheden van het bureau voor toerisme van Fryslân, Friesland Holland:
www.frieslandhollandtravel.nl (nieuwe website!)
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Vakantieland Friesland:
www.provinciefriesland.frl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief/