Joris de Boer de beste kok van Zuid-Friesland

Joris de Boer de beste kok van Zuid-Friesland

Publicatiedatum: 30 Maart 2011
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Proef Friesland!

Chef-kok Joris de Boer van Galamadammen, nummer één te land en ter zee.
Chef-kok Joris de Boer van Galamadammen, nummer één te land en ter zee.

KOUDUM (NL) – Het lijkt alsof er maar vier koks in Friesland zijn die kunnen koken: Marco Poldervaart (39) van restaurant De Gastronoom in Harlingen, Albert Kooy (45), executive chef Food and Beverage van Stenden Hogeschool in Leeuwarden, Marc van Gulick (46), general manager van Lauswolt in Beetsterzwaag en Reitse Spanninga (51) van restaurant ’t Plein in Joure.

Ze zijn continu in de publiciteit. De heer Poldervaart deze week nog. Hij werd 28 maart 2011 officieel geïnaugureerd als SVH Meesterkok. Maar jonge broekies zitten hen op de hielen. Joris de Boer, de 26-jarige chef-kok van hotel-restaurant Galamadammen in Koudum bijvoorbeeld. Hij won 25 maart 2011 in hotel-restaurant Welgelegen in Harich bij Balk ‘The Battle of the Chefs’, een reeks van vier wedstrijden in Gaasterlandse eetgelegenheden. Het in Oldeholtpade (gemeente Weststellingwerf) wonende kooktalent streed met Dennis Dijkstra van Welgelegen, Beene de Leeuw van hotel-restaurant Jans in Rijs en Leo de Ree van hotel-restaurant Boschlust in Oudemirdum om de eer. 

Joris de Boer in actie tijdens een bedrijfsuitje aan boord van het loungeskûtsje van Jacob Huisman. Info over bedrijfsuitjes in Friesland: www.meetingpointfryslan.nl

Joris de Boer in actie tijdens een bedrijfsuitje aan boord van het loungeskûtsje van Jacob Huisman. Info over bedrijfsuitjes in Friesland: www.meetingpointfryslan.nl

Joris de Boer in actie tijdens een bedrijfsuitje aan boord van het loungeskûtsje van Jacob Huisman. Info over bedrijfsuitjes in Friesland: www.meetingpointfryslan.nl

The best of Friesland 2012

Bij de titelstrijd draait het vooral om de moderne Friese keuken met streekproducten in de hoofdrol. Een deskundige jury beoordeelt de koks op hun creativiteit, originaliteit en techniek en geeft een cijfer voor smaak en kwaliteit van de geserveerde gerechten. Het is de bedoeling om de Gaasterlandse ‘Battle of the Chefs’ over heel Friesland uit te rollen, zodat meer jonge koks de kans krijgen te laten zien wat ze in hun mars hebben. Jonge koks die in 2012 aan ‘The Battle of the Chefs’ willen deelnemen kunnen een mailtje sturen naar info@hotelwelgelegen.nl

Info hotel-restaurant Galamadammen: www.galamadammen.nl