Kaaszager Albert Hendriks kan hofleverancier Leeuwarden 2018 worden!

Kaaszager Albert Hendriks kan hofleverancier Leeuwarden 2018 worden!

Publicatiedatum: 10 november 2015 
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl 

Net te leauwen – Ongelofelijk

Hier, in de gevangenis Blokhuispoort in Leeuwarden, zitten de daders die uit naam van de organisatie van Leeuwarden 2018 een schandbrief van de Zuivelhoeve op Facebook deelden. Leeuwarden 2018 is een 100% door de gemeente Leeuwarden en provincie Fryslân gesubsidieerde feestclub.
Hier, in de gevangenis Blokhuispoort in Leeuwarden, zitten de daders die uit naam van de organisatie van Leeuwarden 2018 een schandbrief van de Zuivelhoeve op Facebook deelden. Leeuwarden 2018 is een 100% door de gemeente Leeuwarden en provincie Fryslân gesubsidieerde feestclub.

LEEUWARDEN (NL) – Timmerman en fietsenmaker Albert Hendriks uit Wolvega had donderdag 5 november 2015 in Leeuwarden een gesprek met wat grappenmakers als Jan Jaap van der Wal de “culturele haatorganisatie” noemen. Stichting Kulturele Haadstêd 2018 is het publieke lichaam dat eerst zichzelf en dan de festiviteiten overeind moet zien te krijgen vanwege Leeuwarden European Capital of Culture 2018. Een onderscheiding die Maastricht en Eindhoven ook graag hadden gehad, maar de Friese hoofdstad heeft iets wat de Limburgers en Brabanders node missen: mienskip. Dat is zoiets als carnaval, maar dan zonder vreemdwijverij en verkleedpartijen.

Omdat de Wolvegaster ambachtsman beperkt toerekeningsvatbaar is, was Jant van Dijk van Congresbureau Friesland (Huisartsencongres in 2016 in Leeuwarden!) de kroongetuige van de beladen bijeenkomst. Zwaar beladen zelfs, want Hendriks had bikkelharde Leeuwarden 2018 promotiekaasjes “aangesneden” met een cirkelzaag, om precies te zijn een Metabo afkortzaag. Een grap die culinair Fryslân en de leverancier van de kaasjes op hun grondvesten deed schudden, helemaal toen de populairste Friese media, de Leeuwarder Courant en Liwwadders, er nog een plakje bovenop deden.
De in de hoofdstad gevestigde schrijvers werden betrekkelijk voorzichtig berispt. Zij zijn immers de buren van de kaasketen die weer een grote sponsor is van Leeuwarden 2018. Maar de buitenlander Hendriks uit het verre Wolvega kreeg de volle laag. Omdat hij was begonnen, weliswaar op zijn eigen Facebook-pagina, met het etaleren van Ljouwert-kaasjes waarvan de herkomst niet bekend was vanwege het ontbreken van het etiket van de producent. Hendriks speurde naar de kaasmaker waarvan hij dacht dat het geen Fries kon zijn. Een bekende Leeuwarder schreef in een reactie: “Rode kazen? China!”

In de gevangenis
Hendriks: “Ik laat niet over me heen fietsen. Daar hebben we fietspaden voor. Dus ik in een kogelwerend vest naar de Leeuwarder gevangenis Blokhuispoort waar de daders van de deelactie op Facebook (zie www.friesnieuws.nl Red.) zitten. Ik heb dik twee uur met hen gesproken. En ook met hun minder zwaar gestrafte collega’s. Van de directie mocht ik Hanita van der Schaaf, hoofd Communicatie en Marketing Leeuwarden 2018, in de kantine spreken. De andere hoofddader, Sylvia Kerklaan, bazin van het exclusieve genootschap Club 2018 en Leeuwarden 2018 Merchandising — ik kreeg een briefje mee — alleen kort tijdens het luchten. De met dure functieomschrijvingen getooide dames zijn verantwoordelijk voor de reclame en het imago van het Leeuwarder pretpark.”

Mammografie
“Ik werd bij de entree uitgebreid gefouilleerd op het bezit van Leeuwarden 2018 promotiekaasjes, nu bij Friese wet verboden wapens. De betasting was tamelijk pijnlijk. Het had veel weg van mammografie op laag niveau. De vrouwelijke poortwachters bleken er de ballen verstand van te hebben. Dus licht kreunend naar De Bak, naar de criminelen door wier toedoen ik en collega’s het predicaat azijnzeiker (Anton Klapwijk van de Zuivelhoeve) en eikel kregen. Een koninklijke onderscheiding is er niks bij.”

Advocaten
“Er waren opvallend veel toehoorders rondom het tafeltje waaraan ik zat. Onder hen vermoedde ik ene Jan de Vries van Facebook die zich nu als beschermheer van kaasleverancier Zuivelhoeve opwerpt en mij een brief schrijft waaruit moet blijken dat hij héééééél veel verstand van juridische zaken heeft. Het bericht was best lastig te ontcijferen, al heb ik de diploma’s VMBO en Timmerman niveau 2 op zak. De Vries is een typische rotondecoureur. Hij draait in zijn deftige schrijven om de hete brij heen: niet aan te snijden Leeuwarden 2018 kaasjes die ik kreeg op de 50+ beurs in Utrecht. De Vries, die zichzelf heel knap vindt, maar zich niet bloot durft te geven op Facebook, is waarschijnlijk bloemist in plaats van jurist. Of kantoorgenoot van Zwarte Kip Advocaten. Leeuwarden 2018 heeft namelijk veel met advocaten. Toen ik donderdag in de gevangenis op bezoek was tekende De Haan Advocaten en Notarissen een prijzig sponsorcontract met de directie van Leeuwarden 2018: www.2018.nl/nl/nieuws/de-haan-advocaten-en-notarissen-steunt-ch2018
Ik adviseer de organisatie een deal te maken met Anker & Anker. Hans en Wim zijn goed thuis in het criminele circuit; kennen iedere kier in elke Nederlandse gevangenis en wet, las ik in de Telegraaf.”

Hald dy de bekjes
“Het gesprek verliep verbluffend goed,” zegt klusjesman Hendriks. “Ik kan hofleverancier van Leeuwarden 2018 worden!”
Op de tafel ontwaardde hij een blikje ‘Hald dy de bekjes’, Friese snoepjes, in Holland op de markt als ‘Hou je bek’. Waarschijnlijk een hint van Jacco de Boer, officieel woordvoerder nummer 1 van Leeuwarden 2018. Hanita van der Schaaf draagt nummer 2. De Boer was volgens Hendriks net zo spraakzaam als een mummie in de kerk van Wiuwert. “Achter de celdeur leek hij druk bezig om zitting te nemen in het landelijk bestuur van het CDA. Hij wil wat doen aan de representativiteit van het CDA als hij vervroegd vrijkomt.”

Meer informatie over kaasland Friesland:
www.friesstreekproduct.nl
www.cda.nl/partij/jacco-de-boer/
www.2018.nl

Informatie over recreatie en toerisme in Friesland:
www.frieslandholland.nl
www.friesemeren.eu
www.goudenfriesewouden.nl
www.ijsselmeer.frl
www.waddenzeeland.nl
www.boatcharterholland.nl
www.frieslandhollandtours.com
www.groepsuitjes.frl