K&M Yachtbuilders opent 16 april 2011 deuren voor publiek

K&M Yachtbuilders opent 16 april 2011 deuren voor publiek

Publicatiedatum: 24 Februari 2011
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Super yachts bewonderen in Makkum!

K&M Yachtbuilders opent 16 april 2011 deuren voor publiek

Makke yn Fryslân: de Bestevaer.
Makke yn Fryslân: de Bestevaer.

MAKKUM (NL) – Zaterdag 16 april 2011 zet K&M Yachtbuilders aan de Stienplaat in Makkum aan het IJsselmeer haar deuren open voor belangstellenden. Van 10.00 tot 16.00 uur is iedereen welkom bij de bouwer van aluminium custom-built zeiljachten. Zeven jachten zijn in aanbouw en buiten, in de haven, liggen tien vaarklare schepen. Er staan twee lezingen op het programma en wel om 12.00 en 14.00 uur. Alle K&M “lijnen” zijn aanwezig: Bestevaer, Stadtship, Axonite en Bestewind.

Eeuwe Kooi, directeur en eigenaar van K&M: “De publiekstrekker van de open dag? Dat is natuurlijk heel persoonlijk, maar voor mij zijn dat het grootste en het kleinste zeiljacht in aanbouw.”

Erg indrukwekkend door haar afmetingen en elegante ontwerp is de ‘Tulip’, een klassiek gelijnde sloep van 88 voet (26,6 x 6,1 m) naar een ontwerp van German Frers. Van het kleinste jacht in aanbouw en tevens een nieuw ontwerp in de Bestevaer serie, een Bestevaer 45ST, verwacht de heer Kooi ook veel: “Zeer herkenbaar als een Bestevaer, inclusief comfortabel doghouse, in een handzaam formaat.”

Lezingen

De ‘Tulip’ van K&M is een klassiek gelijnde zeilvoerende sloep van 88 voet (26,6 x 6,1 m).
De ‘Tulip’ van K&M is een klassiek gelijnde zeilvoerende sloep van 88 voet (26,6 x 6,1 m).

Koen van Esch en Kees Verruijt komen dit jaar een lezing houden. Van Esch heeft in 2007 deelgenomen aan de Transat 6,50, een solowedstrijd van 4200 mijl van Frankrijk, via Madeira naar Brazilië. Tijdens de lezing neemt hij u mee naar zijn belevenissen, hoogte- en dieptepunte, inclusief spectaculaire beelden!

Kees Verruijt, eigenaar van Stadtship 56 “Merrimac”, ondernemer en software-ingenieur verhaalt over zijn zoektocht naar de ideale oplossing voor navigatie en bediening. De “Merrimac” is aanwezig voor demonstraties.

Ontvangst bij bouwput

Ingang, kantoren en gevel van K&M ondergaan momenteel een grote refit. Een impressie van wat het moet worden, krijgt men tijdens de open dag en een kop koffie,” belooft Kooi.

Info: www.kmy.nl