Kip lokt jonge actieve recreant uit de tent

Kip lokt jonge actieve recreant uit de tent

Publicatiedatum: 2 augustus 2013
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Hippe Shelter uit de printer

Klaar voor de start: Kip Shelters met print.
Klaar voor de start: Kip Shelters met print.

HOOGEVEEN (NL) – De kampeersector heeft het zwaar, zo ook de caravan- en camperbranche. Oubolligheid plaagt vooral de caravanbouwers. Een witte doos met een voortent is iets voor oudjes, voor veel- en langkampeerders. Maar de oer Nederlandse caravanfabriek Kip in Hoogeveen weet ook de jongere generatie te triggeren.

Dat doet zij met de in alle kleuren en eigen prints verkrijgbare Shelter, een zogenaamde Multi Activity Caravan. De luxe “schuilhut” heeft inside modules als een fietsenrek, een motorparkeerstandaard of een bevestigingsset voor (kite)surfboards. Kano’s en lange surfplanken kunnen ook op het van relings voorziene hefdak.

Op het kleinste lid van de Kip familie is het nu mogelijk om ieder gewenst design te printen. Hierdoor krijgt de klant de mogelijkheid om met een af fabriek geleverd, uniek vormgegeven kampeermiddel te kamperen. Wie surft of surfles geeft kan zijn sport promoten op de zijwanden van de Shelter. De populaire Friese zanger Jelle B zal kiezen voor de gitaarprint.

Kip Shelter met De Waard hefdak en achtertent.
Kip Shelter met De Waard hefdak en achtertent.

Printtechnologie uit Roermond
Met de nieuwe printtechniek AluDesign van aluminiumleverancier Euramax uit Roermond kan de Shelter nu geleverd worden in ieder denkbaar design. De high-tech printers van Euramax maken het mogelijk om elk design duurzaam op de zijwand aan te brengen, zonder gebruik te maken van bestickering. Na het printen van het aluminium wordt deze voorzien van een beschermende clearcoat. Deze beschermt de kleur en zorgt voor een mooie glans.

De nieuwe public relations en sales manager Ivar van der Leij, voorheen actief in de jachtbouw: “Tot voor kort was een print alleen mogelijk met een zichzelf herhalend patroon. Met deze innovatie biedt Kip Caravan de Shelter-klant een uniek, gepersonaliseerd kampeermiddel. Kip neemt de aftrap met een aantal vooraf ontworpen prints, zoals een Burberry design in allerlei kleuren, een retro ontwerp met afbeelding van een vliegtuig, motor en gitaar en zelfs een disco design. Maar de klant kan zelf ook zijn of haar creativiteit kwijt op de Shelter. De mogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt”.
Wat de prijs van de nieuwe optie gaat worden was begin augustus 2013 nog niet bekend.

Technische Specificaties Kip Shelter
Opbouwlengte:                          345 cm
Totale lengte:                             460 cm
Totale breedte:                          185 cm
Stahoogte (hefdak open):         198 cm
Totale hoogte (ingeklapt dak):    210 cm
Afmetingen bed:                        200 x 170 cm
Afleveringsgewicht:                   560 kg
Maximaal Toegestane Massa:   750 kg (te verhogen naar 900 kg)
Prijs standaard uitvoering:    € 12.965,- incl. 21% BTW

De Shelter is standaard uitgerust met o.a. een (uitneembare) keuken met water- en gasvoorziening, koelkast,  vloerverwarming en een servicepakket incl. reservewiel. Optioneel kan dit nog worden uitgebreid met o.a. een fiets-, surf-  of motorpakket om betreffende items ín de Shelter mee te vervoeren, een geheel effen kleur naar keuze, en nu dus met een uniek eigen design.

   

Info: www.kipcaravans.nl