Lief en leed op filmfestival Vlieland

Lief en leed op filmfestival Vlieland

Publicatiedatum: 5 februari 2014
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Vrijdag 14 tot en met zondag 16 maart 2014

Lief en leed op filmfestival Vlieland

Het Zweedse familie-epos 'Simon', gebaseerd op de succesvolle gelijknamige roman van Marianne Fredriksson, is een van de titels op het filmfestival 'Allemaal familie'.
Het Zweedse familie-epos ‘Simon’, gebaseerd op de succesvolle gelijknamige roman van Marianne Fredriksson, is een van de titels op het filmfestival ‘Allemaal familie’.

VLIELAND (NL) – Familie, we hebben ze niet voor het uitkiezen. Gelukkig leveren al die beslommeringen stof op voor de mooiste films. Speciaal voor filmliefhebbers die graag kijken naar het lief en leed van anderen selecteerde Podium Vlieland de beste films over families, van een aanstekelijke komedie tot een ontroerend drama.

Van vrijdag 14 tot en met zondag 16 maart 2014 worden in het filmhuis op Vlieland zes films vertoond. Het programma is een combinatie van de betere publieksfilm en toegankelijke filmhuisfilms. Filmrecensent Adwin de Kluyver houdt voor de vertoning steeds een korte inleiding.

Tussen de vertoningen in de sfeervolle zaal van Podium Vlieland is er alle tijd voor een strandwandeling, een rondje eiland per fiets, een (verwarmd) terrasje met uitzicht op zee of lekker eten en borrelen in de Dorpsstraat.

Hotelarrangement
Samen met vier hotels – Badhotel Bruin, Strandhotel Seeduyn, Hotel Zeezicht en Hotelletje De Veerman – biedt Podium Vlieland een zeer aantrekkelijk arrangement voor dit filmweekend aan. Comfortabele kamers, uitgebreid ontbijt, een fiets en natuurlijk de beste plaatsen bij de mooiste films vanaf €149 per persoon op basis van een tweepersoonskamer. Bezoekers van dit filmweekend krijgen bovendien nog eens 30 procent korting op een retourticket bij Rederij Doeksen.

Het filmfestival ‘Allemaal familie’ is te boeken op www.podiumvlieland.nl Op deze site vindt u ook de volledige programma-informatie.

Mooiste bioscoop van Nederland
De Volkskrant zette Podium Vlieland in 2013 in de lijst met de tien leukste, kleine theaters. En volgens Monique van de Ven is Podium Vlieland de mooiste bioscoop van Nederland. Naast de minifilmfestivals programmeert het Podium ook evenementen in samenwerking met grotere festivals zoals IDFA en Into The Great Wide Open.

Info: www.podiumvlieland.nl
www.fhhotels.nl