Motorjachtverhuur Veldman Sneek houdt 26 en 27 maart open huis met veel activiteiten

Motorjachtverhuur Veldman Sneek houdt 26 en 27 maart open huis met veel activiteiten

VIP-ships, vaaropleidingen, SAR Nederland, rolstoelvriendelijke vaarvakanties

SNEEK (NL) – In dé watersportstad van Friesland, Sneek dus, kunt u dit weekend uitgebreid kennismaken met het varen met een luxe vaarbewijsvrij motorjacht dat ook te gebruiken is als een vakantiehuis op het water. Richard en Jaqueline Veldman van Veldman Yacht Charters, Zwolsmanweg 18 op het watersportbedrijvenpark ’t Ges in Sneek houden zaterdag 26 maart en zondag 27 maart 2022 van 10.00 tot 17.00 uur onder schitterende weersomstandighden een open huis. XXL zeggen ze, dus een met veel toeters en bellen.

Richard en Jaqueline Veldman houden de vaart erin. Zij streken 26 jaar geleden vanuit Zuidlaren in Sneek neer onder aanvoering van Grieko Veldman die het toen zeven schepen tellende motorjachtverhuurbedrijf Schuiten aan de Zoutepoel overnam. Nu hebben de Veldmannen op watersportbedrijvenpark ’t Ges 20 luxe kruisers in de verhuur en op hun Argos-jachtwerf een nieuw VIP-jacht in aanbouw. Ook hebben ze een jachtinvesteringsprogramma opgetuigd dat investeerders gegarandeerd een flink rendement oplevert. Foto’s: Albert Hendriks www.frieslandhollandtravel.nl en Veldman Yacht Charters.

Een greep uit de activiteiten: Gratis proefvaren met 20 super cruisers (max. 15 meter lang) op de Houkesloot en de Snitsermar (het Sneekermeer), proefvaarlessen van Vaarschool Friesland, een rondleiding in de nieuwbouwloods waar nummer 18 uit de eigen Argos serie VIP-ships in aanbouw is, informatie over een vaarvakantie op een rolstoelvriendelijk motorjacht (de Quincy ligt altijd bij Veldman), investeren in een motorjacht voor de verhuur (uw boot als bank die wél rente uitkeert), informatiestand over het halen van een vaarbewijs en last but not least een grote presentatie van SAR Nederland en 112-Water. Nu zou u kunnen denken dat motorbootvaren in Friesland een levensgevaarlijke activiteit is, maar de laatstgenoemde twee instanties komen in actie in noodgevallen, bijvoorbeeld wanneer iemand midden op een meer plotseling ernstig ziek wordt, als zeilers ergens kopje onder dreigen gaan, bij ongevallen op het water en het zoeken naar vermiste personen. De inzet is niet per se watersportgerelateerd. Het reddingswerk is een hobby van de Veldmannen senior en junior. Zij hebben inmiddels al drie bloedsnelle RIB’s (Rigid Inflatable Boats) voor de deur liggen. Eén heeft een buitenboordmotor van 300 pk en bereikt een snelheid op het water waarvoor Max Verstappen zijn Red Bull-petje afneemt. Verder vrolijken de huisleveranciers De Bloemenbus en Catering Sneek de boel op.

Meer info:
www.veldman-sneek.nl (motorjachtverhuur in Sneek)
www.varenmetwielen.nl (rolstoelvriendelijk motorjacht Quincy)
www.vaarschoolfriesland.com (vaarlessen van een paar uur tot een hele dag)
www.vaarplezier.nl (HISWA-erkende vaarcursussen en opleiding voor vaarbewijzen)
www.112-water.nl (Fries reddingsteam)
www.sarnederland.nl (Search and Rescue Nederland)
www.debloemenbus.com (mobiele bloemenwinkel)
www.cateringsneek.com (hapjes en drankjes)
www.marrekrite.frl (verkoop vlaggetjes van Fries recreatieschap, actief voor pleziervaarders en toerfietsers)
www.amicitiahotel.nl (hotel voor weekendje Veldman Yacht Charters Sneek)

Friesland vaar- en fietsvakanties:
www.frieslandhollandtravel.nl
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com
www.frieslandholland.nl

Friesland vakanties met SGR-garantie en andere unieke zekerheden van het bureau voor toerisme van Fryslân, Friesland Holland:
www.frieslandhollandtravel.nl (nieuwe website!)
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Vakantieland Friesland:
www.provinciefriesland.frl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief/

Kosteloos kennismaken met motorbootvaren, dat kan komend weekend in waterstad Sneek bij Beldman Yacht Charters aan de Zwolsmanweg. Foto’s: Albert Hendriks www.frieslandhollandtravel.nl en Veldman Yacht Charters.

De must see en de meest fotogenieke plek van Sneek is de 17-de eeuwse waterpoort waar altijd reuring is, waar het water nooit rimpelloos is. Foto’s: Albert Hendriks www.frieslandhollandtravel.nl