Nederlanders met caravan slechtste chauffeurs ter wereld

Nederlanders met caravan slechtste chauffeurs ter wereld

Publicatiedatum: 1 juli 2010
Tekst: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Duitse weggebruikers op Zoover.nl:

Dubbel genieten: met een cabrio op vakantie in Friesland. Aanrader: Elfstedenroute met de auto
Dubbel genieten: met een cabrio op vakantie in Friesland. Aanrader: Elfstedenroute met de auto http://www.holidays-in-holland.nl/Combi_arr/Elfsteden_auto/ElfstedenautoM_.html
Bovenstaande foto werd gemaakt bij Jachthaven Foekema in Heeg.

WOLVEGA (NL) –Wie rijdt er het slechtst? Zoover vakantiebeoordelingen deed een onderzoek naar de kwaliteiten van de weggebruikers over de hele wereld. Ruim 10.000 bezoekers uit tien landen in Europa hebben hun stem uitgebracht. Italianen bleken onomstotelijk de grootste wegpiraten.

Op de verschillende internationale websites van Zoover vakantiebeoordelingen konden deelnemers aan het onderzoek hun stem uitbrengen. Uit de resultaten bleek dat met 18% van de stemmen de automobilisten uit Italië als ‘slechtste rijders’ worden bestempeld. Turken, Indiërs en Chinezen worden eveneens vaak genoemd als roekeloze deelnemers aan het verkeer.

Nederlanders

Ook het rijgedrag in eigen land kwam aan bod. In alle landen waar het onderzoek heeft plaatsgevonden, zijn de stemmers kritisch over hun eigen medeweggebruikers. Zo vindt ruim 15% van de Nederlanders dat hun landgenoten er niks van bakken in het verkeer. Bumperkleven en onnodig links rijden behoren tot de grootste irritaties.

Nederlandse chauffeurs scoren met 4% van de stemmen niet slecht in het onderzoek. Onze oosterburen zijn echter niet erg gecharmeerd van de Nederlandse weggebruiker. Ruim 15% van de Duitse stemmers vindt de linksrijdende Nederlanders met hun caravan de slechtste chauffeurs ter wereld. Slechts 4% van de Nederlanders ergeren zich in het verkeer aan de Duitsers.

Zoover.nl

www.Zoover.nl is een onafhankelijke en gratis vakantiewebsite waarop vakantiebestemmingen en accommodaties worden beoordeeld. Zoover is naast Nederland ook actief in België, Frankrijk, Spanje, Portugal, Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Groot-Brittannië, Verenigde Staten, Polen, Oostenrijk, Zwitserland, Brazilië, Finland, Tsjechië, Italië en Turkije.