Nienke on tour in...

Nienke on tour in…

Publicatiedatum: 1 juli 2009

Werk aan de winkel:
Zingen op de Veluwe,
opnames in “bloody hot” studio Emmen,
knippen in Harlingen.

Druk van de ketel:
Terras ‘In de Goede Luim’ in Franeker.

Zangeres Nienke de Ruiter uit Franeker schreef 30 juni 2009:

26 graden, lucht licht bewolkt en de terrassen overvol.. dit is helemaal mijn tijd van het jaar! De mensen zijn weer lekker vrolijk, natuurlijk met het vooruitzicht op hun vakanties. Dit hebben sommigen ook echt nodig, want wat kunnen mensen toch soms gestresst zijn. Maar goed, in deze slechte financiële crisis tijden, kan ik het mij ook wel enigszins voorstellen. Gelukkig helpt moeder natuur ook een steentje bij, en kun je weer lekker relaxen op het terras en voor de echte zonaanbidders, natuurlijk op het strand! Ook tijdens mijn optredens, merk ik dat het publiek ook lekker losjes is, met een fijn wijntje of biertje in hun hand. Dit was afgelopen vrijdag ook het geval, toen ik een optreden moest geven in Epe, tijdens het Zuukerfeest. ’s middags waren er al verschillende festiviteiten aan de gang zoals bijvoorbeeld volleybal, waarbij omstanders ongetwijfeld al verschillende alcoholische drankjes hebben genuttigd, want sommige mensen liepen niet helemaal meer recht. Ach je leeft ook maar 1 keer toch? Na zelf ook wat drinken te hebben gehad, mocht ik na Jan-Joost het podium betreden, om te gaan zingen. Naast mijn oude vertrouwde liedjes als ‘Man van de marine’ ‘Pico bello’ en ‘Je kan de pot op,’ deed ik ook een paar liedjes van mijn ‘nieuwe repertoire,’ oftewel m’n nieuwe nederpop liedjes. Ondanks dat het publiek de liedjes niet eerder hadden gehoord, had ik toch de aandacht van veel mensen te pakken, en gingen zelfs de aanstekers al de lucht in. In dit laatste geval ging het nummer over liefdesverdriet, nou dat heeft iedereen geloof ik wel eens meegemaakt. Na m’n optreden waren er nog wat mensen, die graag een fotokaart met handtekening wilden hebben, nou daar maak ik natuurlijk tijd voor. Tenslotte René Karst en de mensen van Radio NL nog gedag gezegd, en samen met mijn vader terug naar huis gereden..

Ook naast het zingen, moet er nog gewerkt worden. Volgende ochtend om half 7 ging mijn wekker af…. Nee nog niet, dacht ik! Lag er namelijk nog maar een paar uurtjes in. Maar een frisse douche doet op zo’n moment echt wonderen. Na rustig wat gegeten en gedronken te hebben, stond ik om half 9 fris en fruitig in de haarsalon te wachten, op de eerste klant die ik kon gaan knippen. Het afsprakenboek stond lekker vol, dus tijd om moe te zijn, had ik eigenlijk niet eens. Gelukkig kwamen er erg leuke mensen in de salon, dus door de gezelligheid en het lekker werken, was het zomaar 2 uur. Dat is de tijd dat de salon zaterdags namelijk dicht gaat. De rest van de dag had ik heerlijk vrij, en kon ik nog lekker relaxen. Dit kwam mij ook erg goed uit, want de volgende ochtend moest ik al vroeg in de kleren, om naar Emmen toe te rijden, voor de opnames van twee nieuwe liedjes. Het was bloody hot in de studio, maar de opnames gingen goed. Nu afwachten hoe het resultaat straks zal zijn, maar daar heb ik veel vertrouwen in. Ook na het harde werken in de studio, was het tijd voor ontspanning. Dus ben samen met een leuke bekende van mij, nog Emmen in geweest en hebben lekker op het terras gezeten. Dit was overigens bij “In de Goede Luim” in de Hoofdstraat, en is zeker aan te raden!

Binnenkort horen jullie weer van mij….

Liefs,
Nienke


Zit mijn haar goed? Nienke 9 juni 2009 bij harde wind en volop zon op het loungeskûtsje van Jacob Huisman ter gelegenheid van de presentatie van haar eerste Friestalige CD ‘Fertel my’.
Info: www.elfstedentouristinformation.nl

Klik op foto voor vergroting

Jacob Huisman is één van de snelste wedstrijdskûtsjeschippers van Friesland en verhuurder van unieke traditionele zeilschepen, zoals het loungeskûtsje. Hij is de zoon van de bekende kunstschilder en lompenhandelaar Jopie Huisman, de Rembrandt van Friesland.
Info: www.elfstedentouristinformation.nl

Tip: Naar het SKS skûtsjesilen met het enige loungeskûtsje van Nederland!
Zie: www.holidays-in-holland.nl