Nienke’s jacht op wespen en plaats op hitpodium

Publicatiedatum: 31 augustus 2009
Friesland Holland Nieuwsdienst – www.frieslandhollandnieuws.nl

Zangeres Nienke schreef 17 augustus 2009:

Griekenland, Frankrijk, Spanje, Kroatië, Terschelling en Vlieland. Dit zijn de landen en eilanden waar ik de afgelopen weken veel mensen over heb horen praten. Daar was het mooi weer, maar hier ook! Ik heb deze zomer twee weken vrij gehad, maar als je denkt dat ik lekker heb geluierd, heb je ’t mis.

Klik op foto voor vergroting

Eindelijk eigen huis
Na 2,5 jaar geleden een huis te hebben gekocht, woon ik er nu sinds 3 weken in. Ja, ik weet het, het heeft ongelofelijk lang geduurd, maar dat heeft wel z’n redenen. Als eerste was het een bouwval, en alles, en dan ook echt alles moest verbouwd worden. Ten tweede moesten er vergunningen aangevraagd worden, maar in eerste instantie mocht er wel vast geklust worden. Tja.. totdat de achterbuurvrouw een onterechte klacht indiende bij de gemeente, en er dus een bouwstop ingediend werd. Yep, dat heeft me een jaar gekost. Maar goed, ik woon er nu, en het is echt perfect, helemaal zoals ik wilde. Je zult begrijpen dat er dan ook regelmatig vrienden en familie langs kwamen om m’n huis te bewonderen. Erg leuk om te horen, dat zij het ook allemaal mooi vonden.

André Otten
Maar er is de afgelopen weken meer gebeurd. Een paar weken geleden ben ik benaderd door André Otten, een zakenman die erg acrtief is in de computer- en muziekwereld druk bezet is. Hij had een nummer geschreven, waarvan hij vond dat het goed bij mij en m’n stem zou passen. Na het nummer beluisterd te hebben, was ik helemaal enthousiast. Hij had het nummer samen met Lucas Hulshof (van het duo Lucas en Gea) gemaakt, en het nummer is geproduceerd bij Gerto Heupink. Het liedje is ingezongen en het resultaat mag er zijn, vind ik!

Klik op foto voor vergroting

Fotoshoot
Ook hier moest dan natuurlijk weer een nieuwe foto bij de pas komen. Wat een geluk had ik daarbij! Heb namelijk een vaste fotograaf, Hans van Eijsden, en die is ook in het buitenland heel druk bezet. Zo kwam hij de donderdagmiddag terug uit Parijs, waar hij een cursus gaf met l’Oreal, en de dag erna moest ie alweer naar Italië toe voor een fotoshoot. Wat was ik blij, dat hij die donderdagavond nog tijd voor mij vrij wilde maken om voor m’n nieuwe single een foto te maken. Was wel ff een gevogel trouwens, want in m’n nieuwe liedje ben ik namelijk kwaad, en als ik echt kwaad zou kijken op de foto, nee dat zou niet echt charmant zijn, haha, maar het is gelukt!

Tweestemmig
Ook heb ik hele leuke optredens gehad, zoals bijvoorbeeld weer de Radio NL en TV Oranje Zomertour in Workum en Sneek. Wat een feest en geweldig om elke keer weer zoveel bekende gezichten te zien. Ook heb ik samen met Marco (ter Beek) opgetreden tijdens de open dag van FC Emmen, echt leuk was dat. Aangezien ik normaal altijd solo zing, is het onwijs leuk om dan tweestemmig te zingen, en helemaal als de stemmen ook nog goed bij elkaar passen.

Klik op foto voor vergroting

Wespen
Bij de Pulledagen in Hoogeveen, was het ook weer heel erg gezellig. Maar wat een ongelofelijke hitte, was wel héél erg. En ja die wespen hè. Wat heb ik daar toch een hekel aan. Zelfs toen ik op het podium stond, vond zo’n beest het nog nodig om achter mij aan te vliegen, maar… ik ben niet geprikt! Nee hoor, dat gebeurde wel onverwachts, toen ik met m’n moeder even door de stad liep, oeh dat voelt niet echt fijn.

Volendam-clan
Nu ben ik, naast het schrijven van deze column, druk bezig met het regelen van verschillende dingen voor m’n nieuwe single “Kijk me aan,” zoals bijvoorbeeld de layout van het hoesje, en het maken van de clip. Ben heel erg benieuwd wat deze single zal gaan doen. Ik hoop dat ik nu eens een dikke hit scoor, en ook weer eens bij de TROS kan staan, daar staat toch altijd hetzelfde spul hihi! Natuurlijk logisch dat de welbekende Volendammers elkaar zo goed helpen, tenminste ik zou denk ik, ook ervoor willen zorgen dat je eigen mensen overal tussen zouden staan, maar helaas krijgen andere artiesten zo niet snel de kans om hun liedjes te laten horen. We zullen het zien, misschien dat er straks meer mensen zo over denken, en er binnenkort weer wat nieuw bloed tussenkomt. Ik geef de voorkeur aan Fries bloed….

Nou lieve lezer, leuk dat je hier een kijkje hebt genomen en check later maar weer eens wat ik te melden heb.

Kus!

Info: www.nienke-live.nl