Nieuw boek: 10 Vaarroutes door Friesland

Nieuw boek: 10 Vaarroutes door Friesland

Publicatiedatum: 2 februari 2015
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Voor huurders en bezitters van sloepen en motorjachten

Het omslag van ’10 Vaarroutes door Friesland’ met teksten en foto’s van Frank Koorneef.
Het omslag van ’10 Vaarroutes door Friesland’ met teksten en foto’s van Frank Koorneef.

WOLVEGA (NL) – Het bureau voor toerisme van Fryslân, Friesland Holland, brengt het prachtig geïllustreerde boek ‘10 Vaarroutes door Friesland’ van Frank Koorneef op de markt via haar webshop http://frieslandhollandwebshop.nl/ en in de stand op de grote watersportbeurs Boot Holland in Leeuwarden (6-11 feb. 2015).

Frank Koorneef is tekstschrijver, fotograaf, gitarist en auteur van de populaire Vaarwijzers Nederlandse- en Belgische binnenwateren en van de vaarrouteboeken ‘10 Vaarroutes door de Randstad’, ’25 Toertochten voor motorboot en sloep’ en ‘Vaarwijzer Belgische binnenwateren’ en ‘Vaarwijzer Nederlandse binnenwateren’. Aan die collectie is dus nu ’10 Vaarroutes door Friesland’ toegevoegd. Koorneef is ook medewerker van het bekende ANWB-tijdschrift Waterkampioen.

Avonturier
De auteur: “Rond 2000 stond er in de Waterkampioen een oproep: ‘Avonturiers gezocht’. De Waterkampioen was op zoek naar mensen die in het komende millennium van plan waren een avontuurlijke reis te gaan maken. Om te voorkomen dat deze toekomstige medewerkers naar verre oorden af zouden reizen om vervolgens met weinig bruikbaar materiaal terug te keren, organiseerde de redactie een voorlichtingsavond. Na het sturen van een brief, waarin ik uiteenzette dat ik van plan was met de motorboot binnendoor naar Pieterburen te gaan en daarmee bloedstollende avonturen te beleven, werd ik uitgenodigd. Na een paar geslaagde inzendingen, waarbij ik alle foto’s maakte en de complete tekst schreef, werd ik al snel een ‘vaste’ medewerker van het blad. Meer dan vijftig producties volgden. Maar ik ben nog lang niet uitgevaren en -geschreven.”

 

10 Vaarroutes door Friesland
Friesland is een paradijs voor motorboot- en sloepvaarders. De handige en overzichtelijke gids ’10 Vaarroutes door Friesland’ brengt de mooiste vaarroutes door de populairste watersportprovincie van Nederland overzichtelijk bijeen.
De gids bevat dag- en weekendtochten door de gehele provincie, waarbij zowel de prachtige natuur als de mooie Friese steden aan bod komen. Door de heldere plattegronden, vaste indeling per vaartocht en praktische tips is hij makkelijk te gebruiken.
Alle routes eindigen bij het vertrekpunt en bevatten voor sloepeigenaren handige B&B-overnachtingsadressen en informatie over trailerhellingen. Aan de hand van de slim gekozen knooppunten kunnen routes gecombineerd worden en kan de lengte van de tochten zelf worden aangepast. De gids is bovendien rijk geïllustreerd met prachtige foto’s en overzichtelijke kaartjes.

Meer informatie:
Promotiefilm van 10 Vaarroutes door Friesland:  https://www.youtube.com/watch?v=YlaOoJWrsTw&feature=youtu.be
Motor- of zeiljacht, sloep of RIB huren in Friesland:
www.yachtcharterholland.nl
www.frieslandholland.nl

Vaarrouteboek bestellen:
http://frieslandhollandwebshop.nl/reisgidsen?product_id=75

[widgetkit id=25]

Route 5 naar Franeker.

[widgetkit id=26]