Nieuwe Elfstedenroute op de fiets: 254 km. Provincie plaatst 750 nieuwe bordjes

Publicatiedatum: 16 juli 2009
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.frieslandhollandnieuws.nl

Nieuwe Elfstedenroute op de fiets: 254 km

Provincie plaatst 750 nieuwe bordjes

 

 
  Bolsward: Pauzeren en opladen voor de volgende etappe.
Klik op foto voor vergroting

LEEUWARDEN (NL) – Fietsers in Fryslân kunnen binnenkort een vernieuwde Elfstedenfietsroute fietsen. Komende maand laat de provincie Fryslân de route reconstrueren. Dat gebeurt omdat de route nu niet overal gelijk loopt met het fietsknooppuntennetwerk in Fryslân en de oude route niet meer overal goed bewegwijzerd was. Door de route aan te passen aan dat netwerk, kunnen fietsers vanuit de hoofdroute ook flexibel ommetjes maken en daarna de hoofdroute weer vervolgen.

In de oude Elfstedenfietsroute konden fietsers verschillende eendaagse fietsrondjes maken, onder andere de Fluessenronde en de Sneekermeerronde. Die rondes verdwijnen, omdat fietsers via het fietsknooppuntensysteem zelf hun rondes kunnen samenstellen. Het fietsknooppuntennetwerk is een systeem waarmee fietsers van het ene naar het andere, zelf gekozen knooppunt kunnen fietsen met behulp van een kaart of overzichtsborden. De provincie verwijdert de oude ANWB-borden en laat de hoofdroute met nieuwe borden bewegwijzeren. In totaal komen er 750 nieuwe borden, de lengte van de nieuwe route is straks 254 kilometer.

Openbare oplaadpunten
Naast de nieuwe borden langs de route komen er openbare oplaadpunten voor elektrische fietsen langs het tracé. De elektrische fiets wint aan populariteit en verschijnt steeds vaker in het straatbeeld. Met gemeenten, ondernemers en Essent is bekeken waar de oplaadpunten moeten komen, zodat fietsers onderweg hun fiets kunnen opladen bij o.a. horecagelegenheden. De nieuwe Elfstedenfietsroute moet eind juni klaar zijn.

Info: www.elfstedenroute.nl
Tourist information: www.frieslandholland.nl
Meer nieuws: www.friesland-holland-nieuws.nl