Orchideeënhoeve: de nieuwe Keukenhof

Orchideeënhoeve: de nieuwe Keukenhof

Publicatiedatum: 18 maart 2013
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Over drie weken bloeit de hele Noordoostpolder

Het tropisch oerwoud van De Orchideeënhoeve fascineert jong en oud.
Het tropisch oerwoud van De Orchideeënhoeve fascineert jong en oud.

LUTTELGEEST (NL) – Pasen wordt gevierd in de meest kleurrijke bloeiperiode van de kwekerij en tuinen van de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest. Over drie weken staan de tulpenvelden van de Noordoostpolder in bloei. Een nieuwe Keukenhof die groter is dan de “oude” Keukenhof in Lisse.

“De eerste zonnestralen na de winter hebben zowel de planten als de dieren duidelijk goed gedaan,” zegt Thomas Maarssen, met zijn broer Jeroen baas van het tropisch paradijs op de voormalige zeebodem. “En ons ook. In de nieuwe Lorituin zijn de lentekriebels zichtbaar en wordt er inmiddels flink op los geflirt. Leuk om te zien is hoe de papegaaitjes druk zijn met het uitzoeken van een partner en huisvesting. Naast het imponeren van hun toekomstige partner en de bezoeker willen ze eigenlijk nog maar één ding, namelijk gevoerd worden.”
De zon vol vitamines werpt ook in de vlindertuin haar vruchten af. Duizenden vlinders zijn op zoek naar nectar en vliegen van plant tot plant. Zo vliegt de Postbodevlinder elke dag dezelfde route af. “Onze natuurgids geerft gratis tekst en uitleg over deze bijzondere vlinder en zijn route. Daarnaast vertelt de gids ook allerlei leuke weetjes over de orchideeën en papegaaien.”

Dé nieuwe topattractie van De Orchideeënhoeve is de Lorituin.
Dé nieuwe topattractie van De Orchideeënhoeve is de Lorituin.

Fun for kids
Speciaal voor de jonge bezoekers zijn er naast spelen en kijken volop doe-dingen. Voor de speurneuzen is er een paaseierenspeurtocht verkrijgbaar. Tevens kunnen de kids vissen voeren in één van de vele vijvers, lekker spelen in het Mangrove Speelparadijs, een bezoek brengen aan de Vlinder Vallei met meer dan 2000 vlinders en de papegaaien voeren in de nieuwe Lorituin.

Openingstijden en acticiteitenoverzicht
De Orchideeën Hoeve is 1e en 2e Paasdag geopend van 10.00 tot 18.00 uur.
Kijk voor meer informatie en alle activiteiten op www.orchideeenhoeve.nl
Activiteiten 1e & 2e Paasdag:
• Paasbrunch – reserveren noodzakelijk
• Uitleg ‘Orchideeën’ – 13.15 uur
• Uitleg ‘Lorituin’ – 13.45 uur
• Uitleg ‘Vlindertuin’ – 14.15 uur
• Bloemschikdemonstratie Foam – alleen 1e Paasdag
• Bloemschikdemonstratie Zijde – alleen 2e Paasdag

Info: www.orchideeenhoeve.nl