Oudejaarsploeg aan de haal met ‘landmark’ Fryslân

Oudejaarsploeg aan de haal met ‘landmark’ Fryslân

Publicatiedatum: 2 januari 2015
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Letters mogelijk naar Boot Düsseldorf

EASTEREIN/OOSTEREND (NL) – De “love-letters” van het provinciale marketingbureau Merk Fryslân werden vlak voor de jaarwisseling ontvreemd van de Prins Hendrikbrug bij de hoge Achmeatoren in het centrum van Leeuwarden. Dit tot grote schrik van Teatske Rienks van het marketingbureau die er met Albert Hendriks van Friesland Holland voor ijvert om de letters een plek te geven tussen de hallen van Messe Düsseldorf vanwege de aanstaande watersporttentoonstelling. Daar is Friesland zeer sterk vertegenwoordigd in meerdere hallen.

Deze landmark, een reclameobject van de provincie Fryslân, is weer terecht en kan per vrachtwagen op transport naar Düsseldorf. Deze landmark, een reclameobject van de provincie Fryslân, is weer terecht en kan per vrachtwagen op transport naar Düsseldorf.

Deze landmark, een reclameobject van de provincie Fryslân, is weer terecht en kan per vrachtwagen op transport naar Düsseldorf.

De 2,5 meter hoge, twee meter brede en tien meter lange “landmark” zou eerst gepikt worden door de oudejaarsploeg van Oldeberkoop (gemeente Oostellingwerf), de zogenaamde Geitefok. Maar de Eastereinders knipten een avond eerder de kettingen en sloten door en brachten de loodzware stalen letters naar hun dorp dat in de driehoek Sneek-Harlingen-Bolsward ligt.

Info Boot Düsseldorf: www.boot.de