Pak je ouders bij de vodden. Rij met hen naar Jopie!

Pak je ouders bij de vodden. Rij met hen naar Jopie!

Publicatiedatum: 5 Oktober 2011
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Bericht voor kinderen:


WORKUM (NL) – Op dinsdag 18 oktober 2011 is er voor kinderen een schilderwerkplek ingericht in het Jopie Huisman Museum. Samen met illustratrice en schilderes Vera Damhuis uit Grou kun je aan de slag om in de sfeer van Jopie te gaan tekenen en schilderen. 

Jopie Huisman hield van sneupen en het verzamelen van oude, weggegooide dingen. Schatten, dat waren het voor hem! Hij schilderde ze na en heeft zichzelf zo het vak geleerd. Daar is hij heel beroemd mee geworden!

Ben jij ook een beetje een verzamelaar en vind je tekenen en schilderen best leuk, dan ben je bij het Jopie Huisman Museum op de juiste plek. Jopie’s schatten staan voor jou klaar om ze op je eigen manier te tekenen en schilderen. Materialen om mee te werken hebben we genoeg. De eerste workshop is 18 oktober 2011 van 10.00 tot 11.45 uur en de tweede van 13.00 tot 14.45 uur. De kosten zijn €15,00 per kind, incl. materiaal, limonade en koek. Je kunt je via de mail opgeven bij Vera (v.damhuis@kpnplanet.nl). En neem je vriend of vriendin ook mee! In december 2011 worden er door het museum, in samenwerking met Vera Damhuis, ook workshops voor volwassenen georganiseerd.

 

Info: www.jopiehuismanmuseum.nl