Fietsvlaggetjes Friesland Holland populair bij politie

Friese Politie

Publicatiedatum: 19 juni 2009
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.frieslandhollandnieuws.nl

Fietsvlaggetjes Friesland Holland populair bij politie

BOLSWARD (NL) – De Friese vlaggetjes van Friesland Holland zijn in, niet alleen bij Elfstedenfietsers, maar óók bij de politie. Toen 17 mei 2009 bijna 200 bussen van Heerenveen naar Rotterdam moesten worden begeleid door Friese politiemotoren voor de wedstrijd SC Heerenveen – FC Twente, werden deze voorzien van een Fries vlaggetje. Het dundoek bracht geluk: Heerenveen won.


Klik op foto voor vergroting    

De vlaggetjes, die precies onder het blauwe flitslicht passen en ook op de koffers, zorgen voor een vrolijke sfeer. Dat vindt ook hoofdagent Roel Adolfs uit Bolsward. Hij en zijn collega’s begeleiden 12 juni 2009 een collega van hun motordienst die besloten had zich aan een vrouw te binden. Na een “verkeerscontrole” bij Winsum kreeg de trouwauto escorte van een drietal motoragenten tot het gemeentehuis van Menaldum. Politionele begeleiding in de nacht zat niet in het verrassingspakket.

Info: www.kombijdepolitie.nl
Tourist Information: www.frieslandholland.nl
Meer nieuws: www.friesland-holland-nieuws.nl

 

Publicatiedatum 18 mei 2009
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.frieslandhollandnieuws.nl

Met het winnen van de KNVB-bekerfinale 2009:
SC Heerenveen zet Friesland op de kaart
Friese vlag symbool voor vriendelijkheid en sportiviteit

HEERENVEEN (NL) – Ook onder Friese vlag scoort de Noorse trainer van SC Heerenveen, Trond Sollied. Voor de zevende keer wist hij zondagavond 17 mei 2009 met een door hem getraind team een nationaler beker te winnen. Heerenveen versloeg FC Twente in De Kuip in Rotterdam na een verlenging en het nemen van strafschoppen.


Ook de politie onder Friese vlag: het bureau voor toerisme Friesland Holland had voor de dertig begeleidende politiemotoren een Fries vlaggetje beschikbaar gesteld voor bevestiging aan de stander van het zwaailicht. Het idee was van motoragent Jan Guichelaar uit Wolvega die bij Friesland Holland informeerde naar de mogelijkheid om de BMW’s te verfriesen.
Klik op foto voor vergroting 

Pas na middernacht keerden de Heerenveen supporters, die ’s middags met een tiental treinen en 185 bussen naar Rotterdam waren vervoerd, terug bij het Abe Lenstra stadion waar om half twee de winnende formatie werd gehuldigd. Twintigduizend mensen waren er tot diep in de nacht aan het feesten.

Dit weekend was super voor de Friezen, maar ook voor de Noren. Hun landgenoot leverde andermaal een topprestatie in het buitenland, zaterdag won Noorwegen het Eurovisie Songfestival en zondag vierden de Scandinaviërs Grunnlovsdagen, hun nationale feestdag.


Ook in de Noordoostpolder stonden de viaducten over de A6 vol met Friese vlaggen en sjaals zwaaiende fans. Deze foto is gemaakt van het viaduct Ruttensebrug tussen Lemmer en Bant.
Klik op foto voor vergroting  

De Noorse oefenmeester: ,,Die beker moest ik winnen. Dit is de eerste keer dat ik een beker win na de strafschoppenserie. Dat hoeft voor mij niet nogmaals, want dat is verre van gezond.’’

Over de penaltyserie: ,,Twente scoort vlak voor tijd de 2-2, en begon dus met een beter gevoel aan de penaltyserie. Maar mijn jongens zijn heel rustig als het om strafschoppen gaat. We hebben er de afgelopen dagen ook niet extra op getraind. Gerald Sibon had namelijk al gezegd dat hij nummer vijf zou nemen. Tof van hem.’’


Tegen tweeën passeerde de eerste colonne van veertig bussen viaduct Ruttensebrug tussen Lemmer en Bant.
Klik op foto voor vergroting   

Info: www.sc-heerenveen.nl
Info: www.knvb.nl
Info: www.fctwente.nl
Tourist Information: www.frieslandholland.nl
Meer nieuws: www.friesland-holland-nieuws.nl